Futbol

Salma Paralluelo: l'atleta que va triar el camí del futbol per arribar als Jocs Olímpics

La blaugrana ha estat entrevistada al "Tot costa", de Catalunya Ràdio, i ha fet balanç de l'any i mig que porta dedicant-se al 100% al futbol

Redacció Esport3Actualitzat

La davantera del Barça Salma Paralluelo ha parlat al programa "Tot costa", de Catalunya Ràdio. L'exatleta de 400 metres celebra haver triat el futbol, que reconeix que és menys sacrificat, però també és exigent. En aquest sentit, la jugadora del Barça admet que si empaten algun partit és perquè el rival els ho posa difícil i que guanyar la Copa de la Reina i jugar la final de la Champions són els seus objectius.

Jocs Olímpics de París 2024

"Els Jocs són un somni més per a l'atletisme, però pel fet de classificar-m'hi amb el futbol estic molt feliç."

Adaptació al Barça

"M'he pogut fer més a l'equip aquest any, a la forma de jugar; els canvis volen temps, però estic contenta perquè estic millorant i en la línia que cal seguir. Aquest és l'objectiu."

Nova posició al camp

"M'agrada molt la posició on estic ara, d'interior. En anteriors equips com el Vila-real havia jugat en doble punta. Estic còmoda amb la rotació."

"De moment, juguem d'aquesta manera, els resultats són bons, no sé si jugaré només de 9 o només d'extrem. Ja es veurà. Amb el temps i amb l'equip segueixo aprenent i cada vegada em trobo més còmoda en aquesta posició."

Un any i mig sense atletisme, què ha après?

"Abans també era futbolista, però al practicar al 100% n'he après molt: a posicionar-me en els espais, a combinar... Jugant al Barça has de tenir molts mecanismes i capacitat d'adaptar-te."

Triar entre atletisme i futbol

"Tenia molt clar que volia un dels dos camins, futbol o atletisme, però també tenia molt clar que volia triar el futbol, i estic molt contenta de la meva decisió. Vaig tenir moltes fases abans no vaig prendre la decisió final, vaig parlar-ne molt amb la família perquè tenia força cacau mental i em vaig centrar en com em sentia. Tot just tornava de la lesió i vaig valorar com em sentia al tornar a trepitjar la gespa, cosa que em va fer decantar pel futbol."

"Si ara fes els 400 metres, tindria una molt mala marca. Si en atletisme pares un mes, ho notes molt, sobretot si no fas sèries en pista. L'atletisme és un esport molt sacrificat, com la majoria d'esports individuals, no et pots permetre cap dia de relax i és molt sacrificat, comparat amb el futbol."

L'impacte del Mundial

"Guanyar el Mundial ha canviat el focus del futbol femení. Pots arribar a nenes que volen jugar a futbol, i en això l'impacte ha estat molt fort. En el pla personal, tinc la vida repartida al 50% entre el futbol i la imatge. És molt bonic veure que generes inspiració en nenes. Ho porto amb calma, no és una cosa que hagi volgut generar, ha passat."

Objectius futbolístics

"Viure una final de Champions a Bilbao pot ser molt bèstia. El nivell que hi ha a la competició és molt alt i les victòries que hem aconseguit són feina. Podem empatar, però no per falta de convicció, sinó perquè hi ha partits que es posen més difícils."

"Serà un partit molt bonic a San Mamés i volem el títol."

La marxa de Jonatan

"Estem tranquil·les, ens ho ha comunicat amb temps. El tracte és el mateix i les seves ganes d'ensenyar són les mateixes."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut