Futbol

Novetats Superlliga: gratis, 64 clubs, tres divisions, ascensos i descensos

Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a favor de la Superlliga, el seu cap, Bernd Reichart, ha anunciat que la competició es retransmetrà de forma gratuïta en una innovadora plataforma per streaming: Unify

Redacció DigitalActualitzat

A22 Sports, empresa encarregada de donar forma a la Superlliga, ha detallat el model de competició que ha pensat.

Així és el nou format per a la Superlliga masculina:

  • Està composta per 64 clubs participants repartits en 3 lligues.
  • Les dues primeres lligues, la Star League i la Gold League, compten amb 16 clubs cadascuna, mentre que la Blue League està composta per 32 clubs.
  • La participació es basa en el mèrit esportiu sense membres permanents.
  • Hi haurà ascensos i descensos anuals entre lligues.
  • L'accés a la Blue League serà sobre la base del rendiment a les lligues nacionals.
  • Els clubs jugaran partits d'anada i tornada en grups de vuit, i sumaran un mínim de 14 partits per club a l'any.
  • Al final de la temporada, una fase eliminatòria decidirà els ascensos i els clubs campions de cada lliga.
  • No hi haurà més jornades europees que les ja previstes a les competicions actuals, i els partits entre setmana no interferiran en el calendari de les lligues nacionals els caps de setmana.
  • El primer any de la competició, els clubs seran seleccionats en funció d'un índex de criteris transparents basats en el rendiment.
  • Les regles de sostenibilitat financera i transparència seran claus per garantir una competència justa entre tots els clubs participants.

Superlliga femenina amb 32 clubs

La competició femenina proposada inclourà els mateixos elements clau que els campionats masculins:

  • Star i Gold League de 16 clubs cadascuna amb grups de 8, partits d'anada i tornada amb un mínim garantit de 14 partits per any.
  • Al final de la temporada, una fase eliminatòria determinarà tant els campions de cada lliga com els clubs que pujaran.
  • Hi haurà ascens i descens anual entre les dues lligues, amb ascens a la Gold League en funció dels resultats obtinguts al campionat nacional.
  • Els partits es jugaran entre setmana i no interferiran en el calendari de partits de les lligues nacionals.
  • Una fase eliminatòria decidirà els ascensos i els clubs campions.
  • Tots els partits de la lliga femenina s'oferiran per streaming:

    "Això posarà el futbol femení al centre de totes les mirades i s'aconseguirà el creixement i la cobertura global que es mereix."

Unify: streaming digital amb tots els partits en directe i gratis

A22 proposa ha proposat la plataforma de streaming esportiu Unify per veure-hi els partits de la Superlliga de manera gratuïta.

A més dels partits en directe, la plataforma oferirà moments destacats, anàlisi i informació sobre els partits, contingut específic de cada club i moltes altres opcions interactives.

La plataforma de streaming generarà ingressos a través de publicitat, subscripcions prèmium, patrocinis de distribució i serveis interactius.

El projecte de la Superlliga es reactiva

Bernd Reichart, director executiu d'A22, l'empresa que impulsa la Superlliga de futbol, ha celebrat la decisió del TJUE que avala la competició:

"Hem guanyat el dret a competir, el monopoli de la UEFA s'ha acabat."

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha donat la raó als fundadors de la Superlliga i ha determinat abús de poder de la UEFA i la FIFA. El TJUE ha considerat que les normes de la FIFA i de la UEFA sobre l'autorització prèvia de les competicions de futbol de clubs com la Superlliga "violen el dret de la Unió". La màxima instància administrativa de la UE considera abús de "posició dominant" en la seva actuació contra la creació de la polèmica Superlliga de futbol.

Tot i això, el tribunal amb seu a Luxemburg afegeix que "una competició com la del projecte de la Superlliga no ha de ser necessàriament autoritzada. En haver-se plantejat qüestions de caràcter general sobre les normes de la FIFA i de la UEFA, el Tribunal de Justícia no es pronuncia, a la seva sentència, sobre aquest projecte específic".

Reichart s'ha congratulat del dictamen de Tribunal de Justícia de la Unió Europea en relació amb la viabilitat i legalitat del projecte:

"Ara els clubs ja no patiran amenaces i sancions. Són lliures de decidir el seu futur"

 

Així mateix, Reichart ha fet un anunci que pot suposar un daltabaix en el món del futbol: la gratuïtat de tots els partits, i ha afegit que els clubs tindran garantits els pagaments encara que hi hagi venda oficial de drets d'emissió.

Ara fa uns mesos, Reichart va impulsar una reforma de la idea original de la Superlliga, de manera que no serà una competició tancada, sinó que comptarà amb unes quantes divisions, en què prevaldran els mèrits esportius.

ARXIVAT A:
Superlliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut