Grant Wahl ha mort als 48 anys per un infart
Mundial 2022

Mor Grant Wahl, el periodista a qui van vetar per una samarreta amb l'arc de Sant Martí a Qatar

L'organització explica que va tenir un infart durant el partit entre els Països Baixos i l'Argentina, però el germà denuncia que ha estat assassinat

Redacció Esport3Actualitzat

El periodista Grant Wahl ha mort als 48 anys després de tenir un infart mentre cobria el Mundial a Qatar, durant la pròrroga del duel entre els Països Baixos i l'Argentina d'aquest divendres al Lusail Iconic Stadium.

L'organització de la cita mundialista ha comunicat que l'estatunidenc "va desplomar-se" a l'àrea de premsa, on va rebre "tractament mèdic immediat". Després, van traslladar-lo a l'Hospital General de Hamad. Tot i això, el germà del periodista assegura que ha estat assassinat.

Wahl feia més de dues dècades que treballava per a la revista Sports Illustrated com a periodista especialitzat en futbol. Tal com informen diferents agències, un dels últims articles del nord-americà parlava sobre la mort d'un treballador migrant a Qatar durant el Mundial i la reacció que havien tingut les autoritats locals.

"No em trobo bé"

En un episodi del podcast "Football with Grant Wahl" publicat el dimarts 6 de desembre, el periodista ja s'havia queixat del seu mal estat de salut.

"Em trobo bastant malament, sento una pressió al pit. Em trobo bastant malament."

L'estatudinenc va explicar que havia demanat ajuda mèdica al centre de premsa de la Copa del Món, pensant-se que tenia una bronquitis, i que li van donar "xarop per a la tos i ibuprofèn" i poc després ja va va anar trobant-se millor.

Wahl també va apuntar que, degut a dormir poc, al gran estrès que patia i a una gran càrrega de feina, no es trobava del tot bé, però va recalcar que ja li havia passat en anteriors ocasions.

Detingut per portar una samarreta amb l'arc de Sant Martí

A l'inici de la Copa del Món l'organització va negar-li l'entrada a un partit perquè portava una samarreta amb l'arc de Sant Martí a favor dels drets LGBTQ.

Segons va explicar, el personal de seguretat va dir-li que es canviés la samarreta perquè "no estava permesa" i li van prendre el telèfon mòbil. Vint-i-cinc minuts després, van deixar-lo marxar i representants de la FIFA li van demanar disculpes.

Mostres de condol

Una de les estrelles de l'esport mundial, el jugador de Los Angeles Lakers LeBron James, ha lamentat profundament la seva pèrdua.

"Quan jo era adolescent ell em va fer un reportatge, va ser genial... És una pèrdua tràgica. És molt trist perdre algú tan gran com ell. "

La Federació de Futbol dels Estats Units i la FIFA, en comunicats publicats a les xarxes, s'han mostrat "desconsolats després de rebre la notícia de la seva pèrdua".

"Grant va fer del futbol la seva vida, i estem destrossats, perquè ell i la seva escriptura brillant ja no estaran amb nosaltres."

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut