Mirotic anuncia que jugarà fora de Sèrbia per les amenaces rebudes
Bàsquet

Mirotic anuncia que jugarà fora de Sèrbia per les amenaces rebudes

En un comunicat, el montenegrí exculpa l'Estrella Roja, es mostra sorprès per les coaccions d'aficionats i manté que no vol exposar la seva família

RedaccióActualitzat

Continua el culebrot Mirotic. L'ala pivot montenegrí ha emès un comunicat al seu Instagram en què ha anunciat que no fitxarà per cap equip de Sèrbia. Amb la rescissió del seu contracte de forma oficial com a jugador del Barça, tot apuntava que el montenegrí signaria pel Partizan de Belgrad, però tot es va començar a tòrcer fa pocs dies.

El motiu: la forta rivalitat entre el Partizan i l'Estrella Roja. Mirotic tenia un acord verbal, segons informen diferents mitjans, amb l'equip de Zeljko Obradovic, però tot es va aturar per les fortes presssions i amenaces provinents d'aficionats de l'Estrella Roja. De fet, el jugador ha volgut exculpar públicament el club, amb qui diu que manté una "bona i respectuosa" comunicació. 

Mirotic explica que no vol exposar la seva família i també que no vol dividir l'afició d'un país on li hauria agradat jugar.



Aquest és el comunicat de Mirotic

"He dedicat tota la meva vida a la recerca de la veritat i a relacionar-me de manera justa amb tothom. És un camí espinós que requereix dedicació i compromís, igual que vaig passar la major part de la meva vida jugant a bàsquet tractant de ser bon jugador i sempre jugant com a part de l'equip. De fet, el bàsquet ha esdevingut part de la meva vida, però com un joc, com un desig de millorar constantment. Una cosa afecta una altra, el desenvolupament del bàsquet com a joc i el desenvolupament i creixement de la meva personalitat.

Vull continuar aquest viatge. Vull jugar a bàsquet i ho espero amb ànsies. També vull que la meva família comparteixi aquesta alegria.

Tot i això, durant setmanes, s'ha publicat informació sobre mi i sobre on continuaré la meva carrera. Tot i la meva voluntat i desitjos, sense el meu coneixement i certament lluny de la veritat, es publiquen textos escrits a l'atzar. Algunes van ser imaginacions i conclusions arbitràries de gent i mitjans de comunicació. Tothom va cridar molt l'atenció, cosa que la meva família i jo no volíem. Quan va arribar als aficionats certa informació sobre el fet que continuaré la meva carrera al KK Partizan, em van arribar amenaces i insults que em van sorprendre molt i em van fer mal.

No vull ser una persona que divideixi la gent i encara menys els colors del club. He decidit no formar part d'aquesta atmosfera i no em vull posar a mi i a la meva família en més problemes. Pel bé de la veritat, he d'esmentar que cap amenaça no ha vingut per part de l'Estrella Roja i que sempre he tingut bona comunicació amb ells, plena de respecte. A més, vull assenyalar que el meu desig de jugar en un equip a Sèrbia no estava condicionat ni per ofertes econòmiques, ni pels colors de cap club. Volia jugar al país que estimo, però les coses simplement no han anat en aquesta direcció.

M'agradaria donar les gràcies al Partizan per la seva confiança i el seu desig que formés part de l'equip, però tot i així he decidit que el millor per a la meva família i per a mi és continuar la meva carrera en un equip europeu fora de Sèrbia".

 

El Partizan no es creu la versió de Mirotic

De la seva banda, el Partizan, ha emès un comunicat acusant a Nikola Mirotic de no firmar les condicions ja pactades. El club creu que les raons de montenegrí per no firmar no tenen res a veure amb amenaces sinó amb altres factors que potser es podran entendre els propers dies.

La lluita per incorporar un dels millors jugadors d'Europa no només és entre els equips de Belgrad. Amb aquest embolic, equips com el Panathinaikos, l'Armani Milan o l'Olympiacos s'han postulat com a alternatives si al final el fitxatge de Mirotic per un dels conjunts serbis no es concreta.

 

Anar al contingut