Oyarzabal després de marcar el penal (@SeFutbol)

Espanya tomba la Costa d'Ivori en la pròrroga (5-2) i ja acarona la medalla olímpica

La selecció espanyola s'ha classificat per a les semifinals dels Jocs Olímpics i manté viu el somni de l'or olímpic. Rafa Mir, autor d'un hat-trick, ha estat decisiu. Mingueza ha recaigut de la lesió i s'ha retirat en el minut set de partit

Tres del Barça i l'egarenc Dani Olmo en l'onze de Luis de la Fuente per buscar l'accés d'Espanya a les semifinals dels Jocs Olímpics. L'aposta, però, no ha sortit bé. Óscar Mingueza només ha aguantat set minuts sobre el terreny de joc. Recuperava la titularitat després de lesionar-se en el partit inaugural contra Egipte i avui ha recaigut.

La substitució de Mingueza per Vallejo ha destarotat la selecció espanyola. En l'acció immediatament posterior, ha marcat la Costa d'Ivori, per mitjà de l'ex de l'Espanyol Eric Bailly.

Espanya ha trigat a refer-se. Encara sort de l'aparició de Dani Olmo, en el minut 30. Ha estat més murri que la defensa rival i ha convertit una centrada de Marco Asensio en el gol de l'empat.

Mingueza, lesionat, es tapa la cara

A partir d'aquí, els espanyols han recuperat el domini del partit, però els ha faltat l'encert en els metres finals. Oyarzabal, per exemple, s'ha estavellat amb el porter africà en l'ocasió més clara del segon temps.

La Costa d'Ivori, en canvi, no ha desaprofitat el regal d'Eric Garcia. Una pèrdua en la frontal de l'àrea ha permès a Max Gradel tornar a desequilibrar la balança. Tampoc no ha estat gaire afortunat Unai Simón.

Era el minut 90, i els ivorians ja es veien en les semis. Però De la Fuente ha gastat l'última bala que li quedava. Ha fet entrar Rafa Mir i, en la primera pilota que ha tocat, ha anotat el 2 a 2 que forçava la pròrroga.

Oyarzabal celebra un gol d'Espanya (@SeFutbol)

Ha estat en la pròrroga que Espanya ha pogut completar la remuntada. L'àrbitre, després de revisar el VAR, ha castigat amb penal unes mans de Bailly. Oyarzabal, tot un especialista des dels onze metres, no ha fallat. I encara hi ha hagut temps per dos gols més, i tots dos de Rafa Mir. El davanter del Wolverhampton, autor d'un hat-trick, ha arrodonit una victòria que manté intacte el somni de l'or olímpic per a Espanya.