Fórmula 1

McLaren dóna la sorpresa i domina els segons entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia

Després de completar una pretemporada bastant mediocre i plena de dubtes, els McLaren sembla que han revifat. Almenys això és el que han demostrat en la segona sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1, cursa que obre el Mundial aquest cap de setmana a Albert Park. Jenson Button i Lewis Hamilton han marcat els dos millors registres, davant del Ferrari de Fernando Alonso i dels Red Bull de Vetell i Webber. Precisament aquests dos pilots, però en ordre invers, havien dominat la primera sessió amb Alonso també tercer i parteixen com els grans favorits de cara a la victòria en la cursa de diumenge. Jaume Alguersuari, que no ha rodat en la primera tanda d'entrenaments, ha acabat onzè en la segona sessió.

Actualitzat
Les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1 no han servit per extreure gaires conclusions de cara a la cursa que obrirà el Mundial al circuit d'Albert Park. En la primera tanda, tal com es preveia, els Red Bull de Mark Webber i Sebastien Vettel han estat els més ràpids i han confirmat les bones sensacions mostrades durant tota la pretemporada. L'escuderia dominadora de la passada temporada ha començat marcant el pas en l'inici del Mundial, seguit pel Ferrari de Fernando Alonso, que ha estat tercer, mentre que els McLaren de Jenson Button i Lewis Hamitlon han estat setè i vuitè, respectivament. En aquesta primera sessió d'entrenaments, el català Jaume Alguersuari no ha sortit a rodar i ha deixat el seu lloc al pilot de proves de Toro Rosso, l'australià Daniel Ricciardo.

McLaren domina la segona sessió

A la segona sessió, en canvi, el domini ha passat a mans dels dos McLaren. L'escuderia britànica, que ha deixat molts dubtes durant la pretemporada, s'ha refet i ha ocupat les dues primeres posicions amb Button, primer, i Hamilton, segon. A l'espera de confirmar si la millora de McLaren és real o només una estratègia per despitar els rivals, Alonso ha tornat a repetir la tercera posició, aquest cop davant dels Red Bull de Vettel i Webber, que han baixat fins a la cinquena i sisena plaça. Tant Vettel com Webber han estat provant reglatges de cursa i ara mateix, amb el millor ritme de carrera, parteixen com els grans favorits a la victòria. D'altra banda, Alguersuari sí que ha rodat en aquesta segona sessió i ha marcat l'onzè millor registre, superant així el seu company d'equip Sebastien Buemi.

La pròxima matinada, a partir de les 3.35, es disputarà la tercera i última sessió d'entrenaments lliures, i a les 6.30, en directe per TV3, Esport3 i esport3.cat, començarà la sessió de qualificació que servirà per definir la primera graella de sortida de la temporada.
Anar al contingut