Maverick Viñales serà pilot de Yamaha la temporada que ve
MotoGP

Maverick Viñales fitxa per Yamaha i serà el company de Valentino Rossi

El pilot català, que actualment milita a Suzuki, ha firmat un contracte per a les dues pròximes temporades i serà el substitut de Jorge Lorenzo

Damià AguilarActualitzat

Maverick Viñales podrà complir el seu desig de córrer al costat de Valentino Rossi les pròximes dues temporades, ja que serà pilot Yamaha a MotoGP pel període 2017-18. L'empordanès, però, li ha d'agrair a la seva actual marca, Suzuki, que això sigui possible, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio.

Una clàusula al seu actual contracte li impedia de fer el pas si Suzuki no l'alliberava. Suzuki podia acudir al dret de tempteig de qualsevol oferta fins 15 dies després del Gran Premi d'Alemanya (17 de juliol), si en aquell moment era entre els 6 primers de la general provisional (ara és 5è). Yamaha no volia esperar tant. Però la marca de Hamamatsu, com sempre ha manifestat el seu cap d'equip Davide Brivio, ha respectat la voluntat del pilot, que així aquest cap de semana ha pogut tancar el seu futur amb la marca dels diapasons, que es farà oficial dijous que ve dia 19.

Maverick Viñales no marxa per diners. Agraeix a Suzuki que el fitxés fa 2 anys per fer el salt a la categoria reina, però ara entén que ha d'agafar aquest tren i fer realitat el seu somni de pilotar al costat del seu ídol, Valentino Rossi.

Viñales, de 21 anys, ha aconseguit fa pocs dies el primer podi per Suzuki a MotoGP des del 2010. Va ser campió del món de Moto3 al 2013 i està cridat a ser un dels "fantàstics" de la categoria. Juntament amb el pas de Lorenzo per Ducati, aquest és l'altre gran fitxatge mediàtic de la temporada a la categoria reina del Motociclisme.

Anar al contingut