Copa del Rei

L'Espanyol derrota el Còrdova (4-2) amb "hat-trick" d'Álvaro i es classifica per als quarts

L'Espanyol jugarà els quarts de final de la Copa del Rei contra el Mirandés després d'eliminar el Còrdova (4-2) no pas sense patiment, ja que els blanc-i-blaus estaven eliminats tres minuts abans del final. I això que l'Espanyol va fer un partidàs a la primera part i va semblar que sentenciava el partit amb dues dianes d'Álvaro i un gol de Dídac Vilà en els primers 35 minuts. Però, en dues jugades puntuals, Alberto Aguilar i Pepe Díaz van batre el jove Edgar i van posar els andalusos davant en l'eliminatòria. Quan tot semblava perdut, Álvaro va classificar els periquitos amb un gol salvador "in extremis". L'Espanyol rebrà la setmana que ve el Mirandés en l'anada dels quarts de final.

Álvaro Vázquez s'ha fet gran, molt gran, amb un "hat-trick" que, "in extremis", va conduir l'Espanyol als quarts de final de la Copa després d'una nit boja, on els de Pochettino van passar de l'exhibició al patiment, per després salvar-se.

Debut d'Edgar Badia i primera meitat per emmarcar

Ho podrà explicar el debutant Edgar Badia, que des de la porteria va veure un primer temps de festival. Verdú, al travesser. En el minut 9, el primer gol. Romaric connecta amb Sergio García i la passada l'emboca Álvaro, molt atent en la desmarcada. La jugada va ser fulgurant, com tot el joc combinatiu periquito en un primer temps inspirat en què el marcador hauria pogut ser d'escàndol.

Passada de la mort de Dídac i el xut de Weiss el salven de forma miraculosa entre dos defensors. No van poder fer res per frenar l'eslovac en el minut 20. Canvi de ritme elèctric, centrada al segon pal i aparició d'Álvaro. El Còrdova semblava tocat i tot feia pensar que s'enfonsaria del tot quan, en el 35, Dídac va fer el tercer, després d'emportar-se la pilota de rebot. El seu primer gol com a professional. Si no va arribar el quart va ser per mala fortuna, com en una canonada de Weiss que s'estimba al travesser.

La por al cos

I en ple festival, gir argumental, i dels dramàtics. Cinc minuts abans del descans, errada de marcatge de la defensa i gol d'Alberto Aguilar. Un gol més podia ser fatal i va arribar en fred, en el minut 3 de la represa. Edgar surt fatal, s'empassa el xut de Vico i Pepe Díaz fa el 3 a 2. El mateix Pepe Díaz hauria pogut empatar en ple desconcert blanc-i-blau, però es va entretenir tot sol i la va salvar Raúl Rodríguez. L'Espanyol es va desintegrar i es va convertir en una caricatura. La jugada que ho resumeix: un xut d'insomni de Thievy, quan tenia Álvaro tot sol per fer el gol de la classificació. També va perdonar el Còrdova, que va tenir vertigen a l'hora de sentenciar l'eliminatòria.

Providencial Álvaro

Havia de ser la nit d'Álvaro, protagonista absolut dels periquitos. En plena tremolor de cames, va ensenyar els ullals. I finalment, a passada de Verdú, va portar al deliri Cornellà-el Prat en el minut 88. Definició de luxe del de Badalona, amb el seu vuitè gol aquest curs: cinc a la Copa, tres a la Lliga. A quarts espera el Mirandés.