Futbol

L'AFE manté la vaga de futbol després de no arribar a cap acord amb la LFP i divendres tornaran a reunir-se

Continua convocada la vaga de futbol per les dues primeres jornades de Primera i de Segona Divisió. L'Associació de futbolistes (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) no han arribat a cap acord sobre el conveni col·lectiu dels jugadors. Les dues parts s'han reunit aquest dimecres al matí i ho tornaran a fer divendres, però no s'espera que hi hagi temps per desconvocar la vaga per la jornada d'aquest cap de setmana. La crispació entre els dos organismes és màxima i no es preveu un acord a curt termini.

Actualitzat
La reunió ha començat a les deu del matí, en què hi havia present José Luis Astiazaran, president de la LFP, però no Luis Rubiales, màxim responsable de l'AFE, que ha estat pare. Noranta minuts de reunió poden ser suficients, o no, per trobar una solució, en funció de les ganes que hi posin les dues parts. Aquest dimecres, no han estat suficient. I tot i això, encara deuen més de 52 milions d'euros a 200 futbolistes, gairebé un 20%  dels jugadors de Primera i Segona Divisió.

El gran problema perquè es desbloquegi la situació és el fons de garanties concursal. Establert ara mateix en deu milions d'euros per temporada, s'ha demostrat que és insuficient.

Per la seva banda, el sindicat de futbolistes es va queixar ahir que la Lliga de Futbol Professional no es va presentar a la reunió que tenien les dues parts per mirar d'acostar posicions i evitar la vaga per part dels futbolistes. La LFP, per la seva banda, argumenta que no hi havia cap reunió. Els jugadors reclamen més garanties perquè puguin cobrar les nòmines.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut