Actualitat blaugrana

La junta directiva del Barça deixarà el club només si perden la moció de censura

Ferran Soriano ha deixat en condicional els plans del nou entrenador, Pep Guardiola. L'endemà que el tècnic manifestés que no compta amb Eto'o, Deco i Ronaldinho, Soriano ha dit que si no arriben bones ofertes, es quedaran a Can Barça. A més, ha afegit que la junta vol acabar el mandat amb el deute bancari a zero i amb 400 milions d'ingressos, perquè és el club amb més ingressos del món. Alfons Godall ha dit que la junta deixarà el club només si rep el 66% dels vots en contra en el referèndum de la moció de censura.

Actualitzat

El portaveu de la junta directiva del Barça, Alfons Godall, ha fet oficial la data del 6 de juliol per a la votació de la moció de censura. Godall també ha dit que només marxaran del club si reben el 66% dels vots en contra en el referèndum de la moció de censura. Si no és així, tot i que els resultats no siguin bons, seguiran al club.

La directiva ha presentat avui un dossier amb els 12 objectius que s'ha marcat pels dos pròxims anys. Els punts principals són el projecte al primer equip de Pep Guardiola i arribar als 400 milions de pressupost. Ferran Soriano també ha repassat les claus del mercat futbolístic i ha avançat que les inversions que es facin en fitxatges a partir d'ara, per comprar un davanter i almenys un jugador de banda, sortiran de les vendes de Ronaldinho, Eto'o i Deco.

El cost de la moció

Fa trenta anys que no entra una urna al Camp Nou. L'últim cop va ser l'any 1978. El 6 de maig d'aquell any, Josep Lluís Núñez, que aleshores tenia 46 anys, derrotava Ferran Ariño i Nicolau Casaus i es convertia en president del club. Va estar en el càrrec 22 anys.

En cap de les conteses electorals que hi va haver sota el mandat de Núñez, els socis no van trepitjar el Camp Nou per votar. De fet, tampoc no van ser tantes, les oportunitats. El 89 i el 97. En aquestes dues ocasions, les urnes es van instal·lar al Miniestadi. També va ser al Miniestadi la votació de la moció de censura promoguda per Joan Laporta i l'Elefant Blau, l'any 98, i, ja sense Núñez en el club, les eleccions del 2000, quan va sortir escollit Joan Gaspart en derrotar Lluís Bassat, i del 2003, quan va pujar a la presidència Joan Laporta.

El 6 de juliol, trenta anys i dos mesos després, el Camp Nou tornarà a ser l'escenari de la jornada electoral. El club pretén que la participació sigui massiva, i, per tant, organitzarà tot d'actes festius tant a l'esplanada de tribuna com a la mateixa gespa, i l'entrada al museu serà lliure. Hi haurà 120 meses electorals, i, en total, uns 700 empleats del club treballaran. El cost de tot plegat, per al club, serà d'aproximadament mig milió d'euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut