Juventus i Reial Madrid es veuran les cares el 3 de juny a Cardiff (Reuters)
Lliga de Campions

Juventus i Reial Madrid es retrobaran en una final 19 anys després

Torinesos i madrilenys, dos grans del futbol continental amb sort molt desigual a les finals. S'invertirà la tendència a Cardiff?

Actualitzat

La de Cardiff serà una final entre dos històrics del futbol europeu. Reial Madrid i Juventus són dos dels 4 equips que més finals de la Champions o de l'antiga Copa d'Europa han disputat. Per al Madrid serà la quinzena, per al conjunt italià, la novena. Això sí, amb un balanç molt desigual: El Madrid n'ha guanyat 11 i la Juve només dues, els anys 85 i el 96. És a dir, de l'última en fa més de 20 anys.

Els dos equips s'han trobat només en una final, la de l'any 1998 a Amsterdam, que es va decidir amb un gol dubtós de Pedja Mijatovic (1-0). L'estrella de la Juve en aquella final era Zinédine Zidane, que avui entrena el Reial Madrid. Els dos equips es van trobar també en dues semifinals, els anys 2003 i 2015, i en totes dues es va imposar l'equip de Torí. De fet, els duels estan igualats: s'han enfrontat 18 vegades a Europa: 8 victòries per al Madrid, 8 per a l'equip torinès i dos empats.

Ara caldrà esperar fins al 3 de juny per saber qui serà el campió: si l'equip que passa per tenir la millor defensa o el que acaba d'igualar (amb 61) el rècord de partits marcant gols.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut