Héctor Bellerín, en un entrenament amb el FC Barcelona (EFE)
Barça

Héctor Bellerín: "Els futbolistes estem deshumanitzats, en una bombolla"

El lateral del FC Barcelona reivindica la necessitat que els futbolistes surtin de la bombolla en què viuen i s'impliquin més en la societat

Redacció Esport3Actualitzat

Héctor Bellerín va ser l'última incorporació d'un mercat d'estiu molt mogut al FC Barcelona. El lateral, que va arribar procedent de l'Arsenal, va fer un esforç econòmic per poder-se incorporar a l'equip en què s'havia format.

Tot i que només ha pogut disputar tres partits amb els blaugranes, el barceloní ha destacat fora del camp per la seva vessant més social.

En una entrevista al diari Ara, Bellerín ha parlat dels privilegis dels esportistes d'elit, de la seva ideologia política i de l'activisme que, segons ell, haurien de dur a terme els futbolistes.

El fitxatge pel FC Barcelona

"Vaig signar amb el Barça per 500.000 euros. Avui en dia el que em preocupa és jugar a futbol al més alt nivell. Tinc la sort que fa molts anys que em dedico a això i estic en una situació econòmicament còmoda que em permet gaudir del que jo vull. Al final, no necessitem tant com ens pensem i jo visc una vida molt normal. Les meves prioritats no es basen en una qüestió econòmica."

Impostos i futbolistes

"Els futbolistes som les persones que més impostos hauríem de pagar. Jo vinc d'una família en què hi havia mesos que havíem de fer l'impossible per poder menjar. Continuo vivint amb gent així, amb amics, amics de la família. Tothom vol guanyar diners per estar més còmode, però amb el que jo guanyo crec que has de pensar ja no només en el teu entorn, sinó també en la societat, on hi ha situacions molt precàries."

El paper dels futbolistes en la societat

"Els futbolistes estem en una posició molt privilegiada. Ens ho hem treballat i hem fet molts sacrificis, però hem de ser conscients del que tenim, d'on venim i hauríem de ser els primers de voler ajudar a l'estabilitat de la nostra societat. Tot i això, entenc que hi hagi companys que pensin diferent."

La relació dels futbolistes amb els aficionats

"Els futbolistes estem perdent la relació amb els aficionats. Hi ha moltes coses que ens separen de la gent, i això abans no passava. Som molts els jugadors que venim de famílies humils, que no teníem res. Els futbolistes estem deshumanitzats, en una bombolla."

"El futbol ha de ser autèntic i per als aficionats, accessible per a tothom. Soc crític amb la situació del futbol modern perquè cada vegada hi ha més distàncies amb l'aficionat de tota la vida."

"Soc d'esquerres, no tinc res a amagar"

"Per mi el més important és que hi hagi una societat que vagi cap endavant, que vulgui compartir i que ens ajudem els uns als altres. També és veritat que em sento una mica apolític perquè em costa trobar una afiliació que de veritat cobreixi tot el que vull englobar com a persona. M'agradaria veure més activisme per part dels jugadors, però també entenc que és difícil."

"Vull saber com viu la gent el seu dia a dia"

"M'agrada llegir la premsa. També escolto molt la ràdio cada matí quan vaig a entrenar. Parlo molt de política amb el meu pare i intento tenir converses importants amb els meus amics, i no conversar sobre el temps que fa. M'agrada quedar amb la gent al capvespre, després de treballar, i parlar sobre el que passa fora de la bombolla dels futbolistes."

Anar al contingut