Ciclisme

Floyd Landis torna a agafar la bicicleta i reconeix que pensa a "tornar al Tour"

El nord-americà Floyd Landis, vencedor del Tour del 2006 que està pendent de sanció després de donar positiu per testosterona, planeja la participació en una cursa de muntanya de 160 quilòmetres de recorregut que tindrà lloc a Colorado el pròxim mes d'agost, pensant a "tornar al Tour". La prova, denominada Leadville Trail 100, suposaria el retorn de Landis al ciclisme tot terreny, especialitat que va abandonar el 1998 per dedicar-se al ciclisme en ruta.

Actualitzat
"Vull retrobar-me amb les meves arrels. Entrenar-me per a Leadville serà una excel·lent preparació per tornar al Tour de França", ha assenyalat el nord-americà en un comunicat.

Guanyador del Tour 2006, Landis va donar positiu per testosterona en un control antidopatge efectuat abans de l'arribada de la ronda francesa a París. Els organitzadors no el consideren vencedor del Tour, però el ciclista nega haver-se dopat i qüestiona la validesa de les anàlisi efectuades pel laboratori francès de Châtenay-Malabry.

Si al final del procés Landis fos considerat culpable, seria desqualificat oficialment com a guanyador del Tour i hauria d'afrontar dos anys de suspensió.
Anar al contingut