Eriksson va anunciar al gener que li queda "un any de vida com a molt"
Eriksson va anunciar al gener que li queda "un any de vida com a molt" (Reuters)
Futbol

Eriksson, malalt de càncer terminal, compleix el somni de dirigir el Liverpool

El tècnic suec, a qui li queden pocs mesos de vida, s'ha posat al capdavant dels veterans del Liverpool en un partit benèfic

Redacció Esport3Actualitzat

El nom del mític entrenador Sven-Göran Eriksson ha tornat als mitjans els últims mesos per una trista notícia. Al tècnic suec li queden pocs mesos de vida perquè té un càncer de pàncrees terminal. I aquest dissabte ha fet realitat un dels seus últims desitjos. Eriksson volia entrenar algun dia el Liverpool, un equip que admirava, però que mai havia aconseguit dirigir.

El Liverpool ha fet possible aquest desig, i la imatge ha fet la volta al món. Ha estat en el marc d'un partit benèfic de les llegendes de l'equip britànic. I l'ovació que ha rebut a Anfield fa posar la pell de gallina. Hi han assistit jugadors com Steven Gerrard i Fernando Torres.

"És un record per a tota la vida", ha dit Eriksson


"Quan m'ho van proposar vaig pensar que era una broma", ha dit abans del partit

Al mes de febrer el Liverpool va anunciar que l'exseleccionador anglès podria complir el somni de la seva vida. El tècnic suec, que va desvelar que té un càncer terminal, també va comentar que era un gran seguidor del Liverpool i que una de les il·lusions de la seva vida hauria estat entrenar els "reds". 

El club anglès va decidir tenir un gest amb el suec i el va convidar a entrenar l'equip de "legends" en un partit benèfic davant les velles glòries de l'Ajax.

El tècnic suec, de 76 anys, va revelar que li quedava "com a molt un any de vida" després que li diagnostiquessin un càncer de pàncrees.

Jürgen Klopp ja l'havia convidat a anar un dia al camp d'entrenament de l'equip i dirigir una sessió amb ell. El club va optar finalment per confiar-li la banqueta per dirigir exjugadors com Jerzy Dudek, Fabio Aurelio o Djibril Cissé.   

Eriksson va deixar l'any passat la direcció esportiva del modest Karlstad i va tancar així una carrera d'entrenador que va començar l'any 1970 i que el va portar a guanyar fins a 19 títols, entre els quals una copa de la UEFA (1982) amb el Göteborg i una Recopa amb el Lazio (1999), a més de diverses lligues i copes amb equips com el Göteborg, el Benfica, la Roma, la Sampdoria i el Lazio. També va dirigir nombroses seleccions nacionals, la més destacada l'anglesa.

Anar al contingut