Girona

Gesta del Girona al Bernabéu amb espectacular empat davant el Madrid (1-1)

Cristhian Stuani, de penal, iguala el gol de Vinícius Jr. després d'un immens partit dels gironins davant el líder de la Lliga

Traca de les Fires de Sant Narcís a Madrid. El Girona s'ha fet un homenatge per les festes de la ciutat ni més ni menys que al camp del líder de la Lliga. Els gironins han firmat un matx memorable en què han tractat de tu a tu l'actual campió d'Europa. Els catalans salten de la zona de descens directe i agafen aire amb 10 punts ja a la classificació.

Gran regal d'aniversari també per a Míchel que avui compleix 47 anys. El tècnic ha continuat l'aposta per Gazzaniga sota pals per defensar la porteria gironina per segon partit consecutiu. Arnau ha estat una altra de les novetats de l'onze.

Un Madrid sense Benzema no ha trigat a arribar a la porteria del Girona en un primer xut clar de Modric. Un Girona sense complexos ha respost en el següent atac amb una ocasió d'or de Taty Castellanos després d'una centrada d'Arnau. La rematada de l'argentí ha sortit fregant el pal. En un inici obert d'anada i tornada a les dues àrees, Valverde ha amenaçat amb un perillós tir exterior.

Gazzaniga ha salvat amb les puntes dels guants un míssil de Rodrygo al minut 9 en un nou xut des de la frontal de la gran. Al minut 15, els gironins gairebé es fan un gol en pròpia porta en una cessió de David López per a Gazzaniga que el porter controla de manera defectuosa i acaba solucionant in extremis.

Un Girona ambiciós ha donat un nou ensurt al Madrid en una centrada excel·lent d'Arnau, que remata de manera espectacular Valery amb el cap fregant el pal amb Courtois batut, al minut 20. En l'intercanvi de cops, el Madrid ha replicat amb un duríssim xut al pal al minut 23 de Rodrygo, novament des de fora.

Els gironins no s'han arronsat i encara han disposat de la millor oportunitat abans del descans per obrir el marcador. Una gran cavalcada de Valery --que deixa assegut Carvajal-- acaba amb assistència a Yangel Herrera, que amb tota la porteria per a ell ha estavellat la pilota al travesser al minut 39. Empat al descans amb un enorme Girona, i el més estrany, sense gols.

En l'inici de la segona part, el Madrid ha tancat el Girona a la seva àrea. Vinícius n'ha fet de les seves per la banda però sense treure'n res de profit. El brasiler se les ha tingut amb David López en una topada per un protestat córner. El frec a frec ha acabat amb groga per al central de Sant Cugat. Toni Kroos també ha vist la groga per una duríssima entrada a Yan Couto, que s'ha aixecat coix del genoll dret després de ser atès --poc després ha hagut de ser substituït perquè no podia continuar.

Un cop de cap d'Arnau al minut 57 ha estat el primer senyal ofensiu dels gironins en aquest segon assalt. Ancelotti ha introduït el primer canvi al minut 61: Marco Asensio ha rellevat Camavinga. Valery ha tingut una nova oportunitat claríssima en un cara a cara sol davant Courtois, que ha refusat el porter belga al minut 65 en una acció que s'ha considerat fora de joc --tot i que estava en línia amb el seu defensor.

Del possible 0 a 1, s'ha passat a l'1 a 0 al minut 69. Centrada de Valverde i Vinicius Jr. guanya l'esquena a la defensa i marca el gol sense oposició. El Girona ha quedat tocat i Gazzaniga ha salvat un segon gol madridista després d'una mitja volta espectacular de Marco Asensio al minut 72. Míchel ha fet un triple canvi a les files gironines: Stuani, Toni Villa i Reinier. Al minut 78 el VAR ha aturat el matx després de detectar unes mans de Marco Asensio en un córner del Girona.

Melero López ha anat a revisar les imatges i ha assenyalat el penal. Christian Stuani ha transformat des dels onze metres enganyant a Courtois al minut 79 per empatar el matx. Els gironins han tornat a la càrrega amb un contraatac d'Aleix Garcia, però Rodrigo Riquelme ha enganxat malament la pilota quan ho tenia tot a favor per marcar.

Al minut 88 contraatac letal del Madrid. Mariano centra la pilota per l'arribada de Rodrygo, que acaba rematant. Gazzaniga atrapa la pilota dividida però Rodrygo l'hi arrabassa de manera antireglamentària a l'argentí i marca. L'àrbitre ha anul·lat el gol. S'han decretat 9 minuts d'afegit. En el 91, Kroos ha vist la segona groga i per tant la vermella, i ha deixat el Madrid amb 10. Amb un home més sobre la gespa, el Girona ha afrontat els minuts finals i ha aconseguit aguantar un empat espaterrant.