Luis Enrique, un dels protagonistes d'una setmana molt moguda en clau blaugrana. (Foto: EFE)
Futbol

El Camp Nou rebrà l'Atlètic de Madrid amb l'atenció dividida entre la gespa, la banqueta i la llotja

L'equip de Simeone ha recuperat el seu millor moment i se sent tan obligat a guanyar com el Barça si vol aspirar a la Lliga

Actualitzat

El Camp Nou espera aquest diumenge (21.00) un partit transcendental entre el F. C. Barcelona i l'Atlètic de Madrid en la lluita per la Lliga. Els dos equips es troben igualats a 38 punts en el segon lloc de la classificació, ara a quatre del Reial Madrid, que dissabte va superar l'Espanyol (3-0).

Després de l'episodi negatiu viscut a Anoeta (1-0) i que es fessin públiques les desavinences entre Leo Messi i Luis Enrique, fets als que es van afegir la marxa d'Andoni Zubizarreta i la convocatòria electoral, l'estadi es podria pronunciar en un partit d'alt voltatge.

Per al barcelonisme és el moment que, en un partit del màxim nivell, l'equip tregui el millor de si mateix per no començar a complicar-se el futur de la lliga, una setmana després d'haver deixat escapar una gran oportunitat de retallar punts amb el Reial Madrid.

En contrast, l'Atlètic ha iniciat 2015 amb força. L'1 a 4 a San Mamés amb el qual va acabar l'any ha tingut continuïtat amb dos triomfs, un d'ells molt important contra el Reial Madrid a la Copa del Rei. Els matalassers han fet un pas endavant i tornen a presentar candidatura pel campionat. Només han perdut dos dels disset  partits oficials més recents.

El Barça i l'Atlètic es van enfrontar sis vegades la temporada passada, amb un balanç d'una victòria per als madrilenys i cinc empats, l'últim dels quals, al mateix Camp Nou, els va donar el títol del Lliga. Més de mig any després, mantenen l'esperit competitiu, la mentalitat guanyadora, el sentit col·lectiu del joc i la fermesa defensiva que Diego Simeone els va inculcar.

A l'estadi, els espera un Barça que finalment no comptarà amb Xavi ni amb Mathieu. El principal problema de Luis Enrique, però, serà desxifrar el sistema de joc que Simeone utilitzarà. L'asturià ha variat el seu dibuix en alguns dels partits importants disputats fins ara i, en el cas del partit europeu contra el Paris Saint Germain, amb un resultat òptim. Aleshores va plantejar un 3-4-3, sacrificant Jordi Alba i amb Pedro donant suport per la banda al trio Messi-Neymar-Suárez.

Resulta complicat que torni a repetir l'experiència. En tot cas, el Barça es necessita tornar a parlar de futbol per acabar amb la tensió que envolta l'entitat des de fa mesos i sobretot una victòria per no començar a desenganxar-se del campionat.

Al davant, Simeone ja ultima el seu onze a l'Atlètic. Després de les rotacions de dimecres passat a la Copa del Rei contra el Reial Madrid, amb set novetats i triomf per 2-0, el tècnic recuperarà tota la seva alineació tipus de les setmanes més recents, amb el retorn a l'equip titular de tota la base que va descansar en el derbi: Mandzukic, Arda Turan, Koke, Tiago Mendes, Juanfran, Guilherme Siqueira i Moyà, que se sumaran a Griezmann (crucial en els últims partits), Gabi, Godín i José Giménez.

A la banqueta esperarà Fernando Torres, que torna a l'escenari on va debutar en Primera Divisió el 2002. Ha marcat cinc gols en sis visites al Camp Nou, on va ser el protagonista de l'última victòria de l'Atlètic a l'estadi (1-3), el 5 de febrer de 2006, quan va fer un doblet.

L'única baixa per lesió del conjunt blanc-i-vermell és Cristian Ansaldi. Simeone ja disposa de Rubén Gracia, 'Cani', cedit des del Vila-real i que s'entrena amb l'equip des de dijous.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut