El Barça tanca una temporada històrica amb un empat a Riazor (1-1)

El Barça ha tancat la temporada amb un empat a Riazor. Tot i que els blaugrana no es jugaven absolutament res, Pep Guardiola ha alineat un onze amb tots els jugadors del primer equip. El Deportivo, que tenia mínimes opcions de classificar-se per a la UEFA, s'ha avançat a la mitja hora de joc per mitjà de Bodipo. A la represa, Pinto ha evitat amb les seves aturades que els gallecs sentenciessin el partit i ja en l'últim minut, Eto'o, després de rebre una gran assistència de Bojan, ha establert el definitiu empat a un. El Barça, després de completar una temporada històrica, ja pot pensar en unes merescudes vacances.

El Deportivo ha fet un passadís curiós als tricampions format la meitat pels seus futbolistes i la meitat per trofeus. El Barça ha aprofitat aquest últim partit de Lliga per estrenar la segona equipació de la temporada vinent, de color salmó. Tot i que el partit era del tot intranscendent, Guardiola ha presentat una alineació amb tots els futbolistes del primer equip i amb Eto'o, que ha tingut una última oportunitat per lluitar pel "pichichi" i la Bota d'Or.

El Deportivo, que lluitava per agafar una de les places de UEFA, ha sortit amb més tensió i Guardado ha desaprofitat una clara ocasió per inaugurar el marcador al minut 8. El mexicà s'ha plantat tot sol davant Pinto però ha xutat massa alt. La resposta del Barça no s'ha fet esperar i Eto'o ha obligat Aranzubia a desviar la pilota a córner.

Els gallecs s'han avançat a la mitja hora de joc gràcies a un cop de cap de Bodipo que ha aprofitat una centrada de Guardado. Abans del descans, l'ex de l'Espanyol Sergio González ha pogut fer el segon, però la seva rematada s'ha estavellat al travesser de la porteria de Pinto. En el refús, Pablo Álvarez també ha pogut marcar però ha rematat fora.

Pinto, el més destacat

La segona part ha començat de la mateixa manera que la primera, amb un Dépor més incisiu i que ha obligat Pinto a lluir-se en més d'una ocasió. El porter andalús ha estat el jugador més destacat del seu equip i amb les seves aturades ha mantingut amb vida un Barça més pendent de les vacances. Bodipo ha vist com l'àrbitre li ha anul·lat un gol legal per un fora de joc inexistent.

Els blaugrana han intentat buscar com a mínim el gol de l'empat. Bojan i sobretot Eto'o l'han tingut a les seves botes, però sense gaire fortuna en la rematada final. I quan semblava que la derrota seria irremeiable, a l'últim minut Bojan ha assistit magistralment a Eto'o, que ha afusellat Aranzubia per fer el definitiu empat a un. El camerunès ha aconseguit el seu 30è gol a la Lliga, igualant la marca de Romário de la temporada 93-94. Tot i la trentena de dianes, Eto'o no ha pogut conquerir el desitjat "pichichi", que de nou li ha pres l'uruguaià Diego Forlán, com ja va passar fa tres temporades.

Sense temps per a res més, Medina Cantalejo ha xiulat el final d'un partit que ha acabat amb invasió de camp per part de l'afició de Riazor. El Dépor s'ha quedat sense el somni europeu, mentre que el Barça tanca una temporada històrica i ja pot començar a gaudir d'unes més que merescudes vacances.

Piqué, 15 dies de baixa

Gerard Piqué ha hagut de ser substituït al minut 64 amb unes molèsties a l'adductor de la cama esquerra. Segons ha explicat Tito Vilanova, que ha fet de primer entrenador ja que Guardiola estava sancionat, el defensa blaugrana té un petit trencament que el tindrà uns 15 dies de baixa.