Actualitat blaugrana

El Barça ja està de vacances, després de tancar la temporada amb un triomf contra el Mamelodi Sundowns

Comença l'hora de la reestructuració al Barça. Els jugadors marxen avui de vacances després de posar fi a la temporada amb una pobra victòria a Sud-àfrica (1-2), al camp del Mamelodi Sundowns de Pretòria. En el primer atac, Moriri va sorprendre tothom amb el seu gol. Els africans van treure profit d'un futbol ràpid i vertical i la resta de la primera part van posar molts problemes al Barça. En la segona van arribar els gols del Barça. L'empat el va aconseguir Ezquerro, i el segon, el jugador del planter Marc Crosas.

Com si fos un festival de final de curs. Música, ball i partit de costellada. Fotografies per a tothom, abraçades, i tot, com qualsevol final de curs, pensant només en les vacances. Potser va ser per això que el Mamelodi Sundowns va fer el primer gol quan només s'havien jugat dos minuts de partit. Surprise Moriri va fer l'1-0 quan els jugadors de Rijkaard encara s'estaven situant al camp.

El Barça gairebé va jugar caminant, com si aquest partit amistós de final de temporada es pogués considerar un càstig, o un examen de recuperació. El Barça ha suspès aquest curs moltes assignatures, i s'hi haurà d'esforçar molt la temporada que ve per mantenir la mitjana de l'historial acadèmic dels últims anys. Ahir no era el millor dia, tot just tres dies després d'haver dit adéu a la Lliga, però, si els aficionats esperaven una reacció mínima, encara no l'han trobat. Voluntat, molta, per part d'alguns. Però, si sobre el paper, el Barça és superior a l'equip sud-africà, en la pràctica li va costar moltíssim aconseguir alguna cosa de profit.

Santi Ezquerro, un dels que surten a totes les llistes de possibles baixes, va entrar en la segona part i va ser el que més va xutar a porteria. Les seves dues primeres rematades van acabar a la graderia. En la tercera, quan es va trobar als peus un xut d'Iniesta i el porter estava descol·locat, va fer l'1-1. Era el minut 77. I en el 81, assistència de Ronaldinho i gol de Marc Crosas, que, com Ezquerro, va entrar en la segona part. En quatre minuts d'efectivitat, el Barça es va endur la victòria. Un aprovat justet en l'últim dia del curs. Això sí, a Pretòria, pocs, molt pocs, es van quedar sense la fotografia o l'autògraf que buscaven.