Abrines Tomic
Abrines inicia una penetració aprofitant un bloqueig de Tomic (EFE)

El Barça derrota el Laboral Kutxa en el quart partit i jugarà la final de la Lliga ACB contra el Madrid (63-85)

Els homes de Xavi Pascual han dominat tot el partit amb avantatges amplis i han anat a més per no pemetre la reacció dels locals

El FC Barcelona s'enfrontarà per cinquè any consecutiu amb el Reial Madrid en la final de la Lliga ACB. En el quart partit de la sèrie de semifinals contra el Baskonia, aquest divendres al Fernando Buesa Arena de Vitòria, els homes de Xavi Pascual no han permès la sorpresa del desenllaç del tercer, i han tancat l'eliminatòria per un global de 3 a 1.

Aquesta vegada no hi ha hagut relaxament. El Barça ha començat el partit dominant clarament (14-24 al primer quart) i ha acabat fent el que calia fa dos dies: seguir dominant fins al final. Després d'un avantatge de 16 punts al descans (31-47), ha seguit creixent fins a la barrera psicològica del 20 (min. 25), i encara ha seguit ampliant l'avantatge en els últims minuts, quan la impotència dels locals feia un sorprenent contrast amb la passió irreductible de la seva afició a la graderia, que ha acomiadat el Baskonia dreta i cantant.

Al llarg del partit, la millor arma del Barça, que no ha permès ni una escletxa, ha estat la defensa, que ha provocat indecisió i moltes pèrdues (12) en el rival. En atac, ha brillat per l'esperit col·lectiu, però ha trobat un puntal en Ante Tomic (15 punts, 11 rebots i 5 assistències), que a partir de la setmana que ve jugarà la desena final de lliga consecutiva en tres clubs diferents (KK Zagreb, Madrid i Barça). Al seu costat, també han destacat, en l'aspecte anotador, Brad Oleson (12) i Tomas Satoransky (11).

El Baskonia ha tingut un quartet poderós de jugadors, amb Mike James (10), Adam Hanga (10), Planinic (10) i Kim Tillie (13), però li ha faltat consistència a la banqueta.