Gombau i Villa en una imatge de quan es van conèixer a Nova York
Gombau i Villa en una imatge de quan es van conèixer a Nova York
futbol

David Villa, clau en la contractació d'un ex-Barça per al filial d'Unai Emery

Josep Gombau, nou responsable del filial de l'Aston Villa, havia entrenat el Queensboro FC, l'equip nord-americà del Guaje

Redacció Esport3Actualitzat

Tot i encetar la seva carrera a les banquetes a la base d'Espanyol i Barça, Josep Gombau és un de tants tècnics catalans que ha madurat professionalment en destins exòtics com Hong Kong, Austràlia, l'Índia i els Estats Units. Ara, als 47 anys, el tècnic s'acosta a casa o, si més no, a Europa. L'ebrenc ha estat anunciat com el nou responsable de la banqueta del sub-21 de l'Aston Villa.

El fitxatge pel club que ha revitalitzat futbolísticament Unai Emery no es pot entendre sense recordar la relació de Gombau amb el hòlding empresarial de l'exblaugrana David Villa, DV7 Group. Després de coneixe's a Nova York, el d'Amposta va començar a entrenar l'any 2020 el Queensboro FC, l'equip nord-americà que gestiona el grup del Guaje.

Quatre anys més tard aterra al club de Birmingham, que compta amb Damià Vidagany com a alt executiu i responsable del primer equip. El valencià va pilotar amb èxit els designis de DV7 durant els anys d'expansió del grup --a banda de gestionar el departament de màrqueting del València CF fins al 2017-- i ara es troba a la cúspide de la piràmide d'un Aston Villa en transformació.

Anar al contingut