El president de la FCF, Joan Soteras, arriba a la reunió extraordinària de l'RFEF
El president de la FCF, Joan Soteras, arriba a la reunió extraordinària de l'RFEF (EFE)
Futbol

Joan Soteras: "El Govern no és ningú per dir-me si he de dimitir"

La reacció arriba després que la portaveu del Govern hagi dit que Soteras no és la persona adient per presidir la Federació Catalana de Futbol

Redacció Esport3Actualitzat

"Ells que es dediquin a fer política, que jo em dedicaré al futbol i a l'esport de Catalunya". Així ha respost Joan Soteras als retrets que li ha fet aquest matí la portaveu del Govern en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Patrícia Plaja s'ha mostrat contundent i ha expressat que Soteras no és la persona més adient per presidir l'entitat perquè no ha estat a l'alçada en la seva defensa de Luis Rubiales. 

El president de la Federació Catatana de Futbol, lluny d'excusar-se, ha assegurat que tot el que fa sempre és en bé del futbol català. Tot i així, ha reconegut que no ha estat del tot encertat aquests últims dies.

"Si el divendres quan vaig fer unes primeres declaracions no vaig estar suficientment encertat, ho reconec. I ara ja he rectificat amb la reunió d'ahir. Si això el Govern no ho troba oportú és el seu problema. No és el meu problema".

També ha demanat a l'executiu que no opini del futbol català, de la mateixa manera que ell no opina del Govern.

"No n'hi ha per fer aquesta muntanya de res. Si ells creuen oportú fer-ho, que ho facin. El meu diàleg i la meva guerra s'acaba avui aquí"

Sobre el futur de l'estructura que ha de prendre la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Soteras és partidari de no fer masses canvis fins que es convoquin les properes eleccions.

"Hi ha uns càrrecs estructurals que s'han de revisar, entre ells el de Jorge Vilda. S'ha de revisar si després d'haver quedat campió del món ha de seguir o no ha de seguir. Ens ho hem d'estudiar bé i prendre decisions"

Soteras reconeix que és un tema urgent: "El futbol femení necessita tranquil·litat per treballar".

D'aplaudir Rubiales a demanar-ne la dimissió

Les federacions han fet un gir de 180 graus en les darreres hores. En un primer moment, Soteras era "reticent" a demanar la dimissió de Luis Rubiales, perquè assegura que era l'únic que li havia fet costat durant els últims dos anys.

Aquest dilluns el govern demanava una resposta més contundent al president de la Catalana, Joan Soteras. Hores després, l'hem pogut sentir a diversos mitjans. En declaracions a TV3 ha assegurat que la Generalitat no va posar-li cap "pressió, ni van tocar-li el crostó". 


Avui la versió ha estat diferent després de la contundència de Patrícia Plaja en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. 

La FCF, en la línia de la RFEF

En la reunió de la comissió executiva, la Federació Catalana de Futbol ha reafirmat de manera unànime demanar la dimissió de Luis Rubiales, president de la RFEF, ara suspès per la FIFA. Al mateix temps, la FCF també ha volgut mostrar el seu suport més absolut a les jugadores de la selecció espanyola femenina absoluta.

 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut