Ciclisme

Contador no assistirà a la presentació del Tour, mentre que des de l'AMA diuen que l'autotransfusió no està confirmada

El director científic de l'Agència Mundial Antidopatge ha precisat que la presència de restes de substància plàstica a l'orina de Contador no és sufucient per confirmar una autotransfusió. D'altra banda, Contador ja ha anunciat que no assistirà a la presentació del Tour de França 2011, a l'espera que la Unió Ciclista Internacional (UCI) es pronunciï sobre el seu cas. El cap de premsa de Contador, Jacinto Vidarte, en declaracions publicades a "L'Équipe", ha assenyalat que "si les instàncies internacionals no han decidit d'aquí a dimarts que ve, veu difícil la presència d'Alberto a París".

Actualitzat
"Encara estem a l'espera del veredicte de l'UCI. Sempre hem esperat que la decisió es prengui abans de la presentació del Tour. Alberto desitja que la seva innocència sigui provada, i que vingui de l'UCI", ha explicat Vidarte al diari esportiu francès. Per al cap de premsa del ciclista, la presentació del Tour no és una "prioritat" en aquests moments per al tres vegades guanyador d'aquesta competició, ja que es veuria exposat "a un devessall mediàtic".

"La seva presència centraria forçosament l'atenció del conjunt dels mitjans de comunicació i podria perjudicar la mateixa presentació del Tour", va comentar. Vidarte va afirmar que Contador prefereix perdre's la presentació oficial i poder ser a l'inici de la ronda gal·la el juliol del 2011. D'altra banda, "L'Équipe" va assenyalar que, a més de la investigació que l'UCI ha engegat per saber si és possible que el clenbuterol trobat a la sang de Contador es degui a una contaminació alimentària, també ha encarregat a diversos hematòlegs de prestigi que analitzin el passaport biològic del ciclista per observar les presumptes restes de plàstics trobats a la sang.

L'autotransfusió no està confirmada

El director científic de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), Olivier Rabin, ha precisat que la presència de restes de substància plàstica a l'orina d'Alberto Contador en el passat Tour de França no és suficient per confirmar una autotransfusió de sang. "No es pot assegurar al cent per cent que es tracti d'una transfusió. Hi ha altres explicacions possibles", ha afirmat Rabin, que ha sortit al pas de les informacions publicades pels diaris "L'Équipe" i "The New York Times", que apuntaven aquesta possibilitat.

Segons Rabin, per homologar un mètode de control de dopatge ha d'estar confirmat per publicacions científiques i per grups d'experts, i ha de ser utilitzable per tots els laboratoris acreditats", ha afegit en relació amb la fórmula que va permetre detectar les restes de la substància plastificant. "No es pot predir el resultat de les investigacions que estan en marxa", ha indicat Rabin. D'altra banda, el director general de l'AMA, David Howman, ha explicat que la investigació es troba en la primera fase i que correspon a l'UCI decidir si (en el presumpte dopatge de Contador) s'ha produït una infracció, així com fixar una data per a la vista del cas. Contador va explicar que la presència de restes de clenbuterol al seu organisme es deu a una contaminació alimentària.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut