Ada Hegerberg, davantera noruega de l'Olympique de Lió, rebent la Pilota d'Or femenina que atorga France Football
Ada Hegerberg, davantera noruega de l'Olympique de Lió, rebent la Pilota d'Or del 2018
Barça

Ada Hegerberg: el somni impossible (per ara) d'una tercera Pilota d'Or al Barça

La noruega, en una entrevista a "L'Équipe", ha manifestat que es veu més a prop d'abandonar l'Olympique de Lió que de quedar-s'hi. A Hegerberg se l'ha associat sovint amb el Barça, però les seves exigències econòmiques fan que l'operació, avui, sigui inviable

Ada Hegerberg torna a ser la jugadora que va rebre una indiscutible primera Pilota d'Or el 2018. El seu equip, l'Olympique de Lió, domina el campionat gal amb mà de ferro (deu punts d'avantatge sobre el PSG, tot i l'empat a un en el "clàssic" d'aquest cap de setmana) i la noruega hi ha contribuït amb onze gols. Però en una entrevista al diari "L'Équipe", Hegerberg ha anunciat als quatre vents que aquesta revifalla a la riba del Roine, després de superar una lesió de creuats i una altra de tíbia, pot ser el seu últim ball a l'OL. La tres vegades màxima golejadora de la lliga francesa acaba contracte el juny i l'atreu l'opció de canviar d'aires.

"Després de deu anys a França, és normal que estigui mirant el que passa en altres llocs. L'OL continua sent un equip atractiu, i només cal veure els noms de les jugadores. Però la realitat és que França s'està quedant enrere en el desenvolupament del futbol femení. I a Lió, la situació no és la mateixa que fa set anys."

Hegerberg celebrant un gol a la Champions
Hegerberg celebra un gol amb l'Olympique de Lió a la Champions (Europa Press)

Hegerberg, així, ha fet saber que els seu agents estan analitzant ofertes d'altres clubs: no descarta continuar a Lió, però es queixa que no ha vist "cap evolució al voltant del campionat i de l'estatus de les jugadores professionals". I és que la noruega, que vol "continuar guanyant-ho tot, i això inclou la Champions" per poder tornar a optar a la Pilota d'Or, està convençuda que ha d'estar al nivell de les millors... també econòmicament.

"No vull perdre el cap amb això, però vull un bon contracte. Sé el que em mereixo."

I això és el que frustra, de moment, que dues marques tan potents com Ada Hegerberg i el Barça femení es puguin associar. L'escandinava, sèxtuple campiona d'Europa i màxima golejadora de la història de la Champions, té una fitxa anual que, segons diverses fonts, ronda els 400.000 euros. Per més que l'agència de Hegerberg i el Barça hagin parlat, tal com va destapar Relevo fa quinze dies, i per més que la noruega sempre hagi deixat entreoberta la porta d'un fitxatge pel club blaugrana, l'operació és, ara mateix, inviable.

Ada Hegerberg, en un partit amb la selecció noruega (Reuters)

Un "bon contracte" com el que vol Hegerberg suposaria un maldecap pressupostari i, fins i tot, de compliment de "fair play" financer molt important per al Barça. A part, el club encara no ha tancat la renovació d'Alèxia Putellas i haurà d'afrontar, la temporada que ve, la d'Aitana Bonmatí, que acaba contracte el 2025. Només una rebaixa substancial de la fitxa de Hegerberg podria activar l'operació, però, ara mateix, l'amor entre el Barça i Ada Hegerberg és platònic.

 

Anar al contingut