Tarda més freda i assolellada

Acabem la setmana amb un notable descens de la temperatura i amb la desaparició de la precipitació al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló es relaxa una mica aquest diumenge, i això afavoreix que els vents vagin de baixa, sobretot durant la segona part del dia. L'avís del Servei Meteorològic per l'estat de la mar continuarà fins a la tarda.

Més sol

Hem vist un cel assolellat a gran part de Catalunya durant el matí. Els núvols baixos del vessant nord del Pirineu s'han anat trencant, com ho han fet els acumulats a la costa central.

A la tarda, a banda d'algun núvol residual a la costa, hi haurà un petit canvi, en forma de núvols prims que aniran entrant pel nord-oest. En tot cas, seran més generals cap al tram final de la tarda i al vespre.

Temperatures cap avall

La matinada sense núvols i l'entrada de la massa d'aire fred han portat uns valors de primera hora clarament més baixos que no pas els de dissabte. Hem tingut caigudes de 4, 6, 10 ºC depenent de l'indret, fins i tot hem arribat a diferències de 12 ºC. L'únic factor que ha frenat aquesta caiguda ha estat el vent fort a l'Empordà o a les Terres de l'Ebre.

Pel que fa a les màximes, també seran més baixes en general i quedaran per sota dels 16 o 17ºC en qualsevol cas, i entre els 12 i els 15 ºC a molts indrets.

I dilluns...

La temperatura diürna tendirà a recuperar-se al Pirineu, el cel continuarà variable i el temps, sec. El canvi de temps que dibuixaven els mapes d'ahir per dimecres s'ha desdibuixat. La pluja quedaria al sud del País Valencià i les illes Balears.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut