Una tarda de diumenge amb pluges que aniran a més

Acabem la setmana amb una pertorbació molt potent situada davant de Portugal. Les bandes de núvols que arriben a Catalunya són més actives

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge el temps es complica una mica més. Es manté la tònica de núvols abundants i generals, però el risc de pluja augmenta. La responsable és una borrasca que es profunditzarà davant de la costa portuguesa. La pertorbació enviarà fronts de núvols més actius.

Sense sol un dia més

El flux de núvols serà constant amb l'ajut de vents més humits. Esperem un dia tapat en general, més enllà de la possibilitat d'alguna clariana o ullada de sol transitòria. Durant el matí hem tingut alguns alguns plugims i ruixats, sobretot cap al nord-est, però també s'han reactivat cap al nord de Lleida.

Serà aquesta tarda quan arribaran precipitacions una mica més moderades i abundants al vessant sud del Pirineu. També al Pirineu es reforçarà el vent de sud de cara a la segona fase del dia. A la resta de Catalunya pot ploure de manera més feble i minsa. Tornaran a ser pluges brutes de fang.

Temperatures un pèl més altes

L'ambient es mantindrà força suau. Les mínimes s'han mogut poc, cap amunt a la meitat nord i cap avall a la meitat sud. Les màximes baixaran una mica en general.

I dilluns...

Estarem molt pendents del temps per poder observar el trànsit de Mercuri. Hi haurà estones de clarianes, però com encara estarem sota la influència de la pertorbació de Portugal, esperem una continuació del temps del cap de setmana, amb pas de núvols i noves pluges.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut