Pluja de pètals de rosa al Panteó de Roma

Actualitzat

Panteó de Roma, Vigili del Fuoco

Si no es veuen les imatges dels bombers de Roma, els Vigili del Fuoco, pujant per la cúpula del Panteó carregats de sacs amb pètals de rosa a dins; si es passen per alt les seves mans, a 43,3 metres d'alçada, dissimulades per la distància, per la caiguda dels pètals i per la llum enlluernadora del sol, l'efecte vist des de dintre de l'edifici més antic de Roma, amb gairebé 2.000 anys d'història, sembla un miracle del diumenge de Pentecosta.

Aquesta tradició sembla que prové de l'any 609, quan el Panteó va ser donat per l'emperador Focas al papa Bonifaci IV. En aquells anys la pluja de pètals es feia durant la missa. Després va estar uns quants segles sense celebrar-se, fins que l'any 1995 la van reinstaurar i la van posar en mans, literalment, dels bombers de Roma.

Cada any llencen a través de l'Òcul, de 8,9 metres de diàmetre, uns set milions de pètals de rosa; en fa donació la ciutat de Giffoni Valle Piana, a la província de Salern, a la Campània italiana.

La pluja de veritat no és aliena a aquest edifici: el seu òcul no es tanca mai, i quan hi ha precipitacions deixen el terra ben moll.

Actualment la pluja de pètals de rosa es produeix durant cinc minuts, a quarts d'onze del matí del diumenge de Pentecosta, just al final de la missa.

L'edifici del Panteó va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1980: ens mostra un dels records més bells de l'antiguitat romana, com va dir Stendall, i és magnífic des de tots els punts de vista.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut