Temps de moixerons i de bolets de primavera i d'altres sorpreses als prats de muntanya

TMActualitzat

Imatges de moixerons al Berguedà, Violant de Puigventós Soler

Les pluges d'aquest mes d'abril i les que han caigut al maig estan fent pujar les reserves dels embassaments, però també estan fent canviar força el paisatge. L'aigua i les temperatures, que s'han normalitzat força per la primavera, estan fent recuperar imatges que ara feia un parell d'anys que costava veure.

Violant de Puigventós, Berguedà

Tornen a sovintejar els moixerons, com els anomenen al Berguedà, tot i que en altres punts els anomenen moixernons o bolets de Sant Jordi, perquè és l'època en què comencen a trobar-se'n als prats d'herba a la muntanya, entre matolls, sovint formant erols com els de les imatges.

Joan Usart, Manlleu

Ja fa dies que també s'han vist cama-secs --també anomenats carreretes--, un altre bolet que es fa a les zones de prat de muntanya i que són apreciats per als rostits, tot i que cal collir-ne molts perquè tenen ben poca carn.

Joel Barés


A més de les carreretes o cama-secs i els moixerons, passejant pels prats de muntanya també ens pot sorprendre aquests dies alguna parella de marmotes com les que han captat al collet de les Barraques, al Ripollès, que segur que també saben apreciar aquests bolets de primavera.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut