Victòries de la Reial Societat i del Vila-real i empat estrany entre el Saragossa i el València

La Reial Societat s'ha imposat sense problemes a l'Osasuna en el primer partit avançat de la 30a jornada de Lliga. Els donostiarres han sentenciat el matx en els últims tres minuts de la primera part. El Saragossa i el València han empatat a dos a La Romareda, un resultat que no beneficia cap dels dos equips per lluitar per les places europees. En l'últim partit avançat de la jornada, el Vila-real ha guanyat l'Athletic de Bilbao per 3-1 i se situa de forma provisional en la tercera posició de la classificació.

Reial Societat, 2 - Osasuna, 0 L'Osasuna continua sense guanyar el 2005, després de caure al camp de la Reial Societat. I això que els navarresos han disposat de la primera gran ocasió del partit com a conseqüència d'un mal refús del defensa local Brechet. Els donostiarres han encarrilat el matx en els últims tres minuts del primer temps. Kovacevic està en fora de joc, però no intervé en la jugada que culmina Gari Uranga en l'1-0. Abans del descans, la Reial ha marcat el segon gol, en aprofitar-se d'una mala cessió de Crutxaga al seu porter Elía. Després d'un servei d'Aranburu, Karpin ha enviat la pilota al fons de la xarxa. En la segona meitat, l'equip d'Amorrortu ha estat a punt de fer el tercer amb un cop de cap de Kovacevic que ha quedat invalidat per un fora de joc d'Uranga, que també havia rematat a la fusta. L'equip de Javier Aguirre ja acumula 12 jornades consecutives sense conèixer la victòria. Saragossa, 2 - València, 2 Empat a La Romareda entre el Saragossa i el València en un partit estrany, un resultat que no beneficia cap dels dos equips en la seva lluita per entrar en la zona europea. En la primera meitat, els xe han dominat però qui ha marcat ha estat el Saragossa. En el minut 44, Generelo ha xutat una falta llunyana i Cañizares s'ha empassat la pilota. Només començar la segona part, Albelda ha marcat en la seva pròpia porteria en desviar amb el cap un centrexut de Savio. Amb el 2-0, els locals han jugat els seus millors minuts i han tingut clares ocasions per sentenciar davant d'un València grogui. Però de forma sorprenent, en els últims 10 minuts l'equip d'Antonio López ha empatat. Corradi, en la primera pilota que tocava, ha reduït distàncies i en el 85, Caneira ha fet l'empat a dos definitiu. Vila-real, 3 - Athletic, 1 El Vila-real s'ha situat de forma provisional en la tercera posició i es consolida com un dels equips favorits per jugar la Lliga de Campions la temporada que ve. Els homes de Manuel Pellegrini s'han desfet sense gaire dificultat de l'Athletic Club de Bilbao per 3-1 i són l'únic equip que ha guanyat tots els partits jugats al seu estadi en la segona volta. En el minut 12, José Mari ha inaugurat el marcador però l'alegria els ha durat poc als locals ja que nou minuts després, Ezquerro ha fet l'empat a un. De nou José Mari ha tornat a avançar el Vila-real en el minut 31 amb un cop de cap a la sortida d'un córner. A la represa, Forlán ha sentenciat el partit amb el definitiu 3-1, el seu divuitè gol de la temporada. Tot i que l'Athletic ha tingut alguna ocasió per reduir distàncies, el marcador ja no s'ha mogut i els tres punts s'han quedat a El Madrigal.