El Prat de Llobregat

Veïns del Prat amenacen de parar les obres de l'AVE perquè les esquerdes continuen

L'Associació de Veïns del Nucli Antic del Prat, que abandera la causa dels veïns afectats per l'aparició d'esquerdes a casa seva, ha amenaçat de "paralitzar les futures obres del segon túnel de l'AVE, si ADIF no compleix els compromisos pactats". El vicepresident de l'entitat veïnal, Lluís Sánchez, ha manifestat que ADIF "dóna llargues per començar les obres del túnel de l'AVE, però nosaltres convocarem el poble per aturar-les". Sánchez ha assenyalat que la manca d'informació "està provocant molts nervis entre els veïns que viuen a les zones més properes a les obres".

Actualitzat
L'Associació de Veïns del Nucli Antic acusa l'Ajuntament del Prat i ADIF de no facilitar la contractació d'un tècnic que assessori els veïns del resultat de l'estudi encarregat a la UPC, que haurà de determinar l'origen de les esquerdes que els veïns atribueixen a les obres de l'AVE, de la mateixa manera que haurà d'adoptar les mesures correctores necessàries.

La presidenta de l'entitat veïnal, Rosario Amador, ha revelat que dijous passat es van negar "a assistir a la reunió de la comissió de seguiment de les obres de l'AVE, perquè encara no s'ha formalitzat el contracte del nostre assessor tècnic".

Segons Amador, "les inspeccions tècniques que ADIF s'ha compromès a realitzar en els aproximadament 150 habitatges de la zona afectada, són un veritable nyap i a més estan poc documentades", de la mateixa manera que s'ha queixat perquè encara no disposa d'un informe contrastat sobre l'evolució de les esquerdes.

L'Associació de Veïns també ha assegurat que "han aparegut noves esquerdes i que les que ja hi havia han crescut", la qual cosa contradiu la informació que els arriba "d'ADIF i de l'Ajuntament".

Els dirigents veïnals han xifrat en més de 9 milions d'euros l'import dels danys materials causats per l'afectació en els habitatges. De la seva banda, ADIF ha informat que "ha complert tots els compromisos que es van pactar el 16 de gener passat entre l'Ajuntament del Prat i l'Associació de Veïns del Nucli Antic", i ha afegit que "no hi ha res que impedeixi assumir les despeses derivades de la contractació d'un tècnic que assessori l'entitat veïnal".

ADIF també ha afirmat que les revisions que es fan en els habitatges on han aparegut les esquerdes, "s'estan realitzant sense problemes" i que aquestes revisions "estan dutes a terme per personal qualificat". Respecte a l'informe de la UPC que haurà d'aclarir les causes de l'aparició de les esquerdes en els habitatges del Prat, ADIF ha indicat que "encara s'està acabant d'elaborar".
Anar al contingut