Iolanda Segura és la portaveu nacional del sindicat USTEC
Iolanda Segura és la portaveu nacional del sindicat USTEC

USTEC celebra el canvi de conseller i demana a Simó més diàleg i que reconsideri mesures "imposades" com el calendari

Actualitzat

ACN Santpedor - El sindicat USTEC-STEs (IAC) celebra el canvi de conseller a Educació i esperen que, amb Anna Simó al capdavant, hi hagi "més diàleg i escolta" amb els treballadors i la comunitat educativa. La seva portaveu, Iolanda Segura, ha declarat a l'ACN que és el moment per reconduir mesures "imposades" com el calendari escolar, un tema "crucial" que servirà per demostrar, diuen, aquesta voluntat de negociació i "canvi de dinàmica" de la nova consellera. En relació a la gestió de Josep González-Cambray, creu que era un canvi "necessari". Li retreuen haver fet "una mala gestió de l'educació del país, tenir tot el col·lectiu i comunitat educativa en contra, essent el conseller més mal valorat i qüestionat".

USTEC porta demanant la dimissió de Cambray des que va anunciar l'avançament escolar el febrer del 2022, una decisió que va comportar la mobilització dels sindicats que ho van considerar una "imposició". Així ho ha recordat la mateixa portaveu, Iolanda Segura, el dia en què el Govern ha anunciat que relleven Cambray de la conselleria. "El primer gran error va ser anunciar el canvi de calendari; sense dir res a ningú, i fer una roda de premsa acompanyada del president de la Generalitat", remarca. Afirma que aquest és un clar exemple de "mala gestió, d'equivocar-se en molts moments i de no haver tingut cap voluntat de reconduir la situació amb una dinàmica d'imposició i de no escoltar la part social, fins i tot de menysteniment".

La portaveu creu que la decisió d'apartar-lo arriba després d'un conjunt de factors, com ara el "desgast" de tenir un conflicte obert amb els sindicats i també els resultats municipals. "Han materialitzat que ERC no ha fet bé la feina, no ha fet autocrítica amb temes conflictius com era educació i, al no voler reconsiderar la dinàmica negativa, li ha passat factura", diu.

D'altra banda, veuen el relleu a la conselleria amb Anna Simó com una oportunitat per emprendre un "full de ruta, un canvi de dinàmica i retornar al diàleg i la negociació". En aquest sentit, situen el calendari escolar al capdavant de la llista de demandes, però també tenen clar que cal avançar en l'estabilització dels interins -un tema que "angoixa" a persones que porten treballant des de fa anys- i revertir les retallades amb un "bon acord". El català, la inclusió o les altes temperatures a les aules són d'altres temes que volen abordar en els pròxims mesos. 

Anar al contingut