Ramallah

Unes 30.000 persones assisteixen als actes de record de Yasser Arafat en el segon aniversari de la seva mort

Unes 30.000 persones han participat en els actes de record i homenatge a l'expresident Yasser Arafat, en el segon aniversari de la seva mort ara fa dos anys a la Mukata de Ramallah, on hi ha el mausoleu del rais. El líder de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, ha iniciat la cerimònia amb la col·locació d'una corona de flors davant de la tomba del líder històric. En el seu discurs, Abbas ha parlat de la necessitat de resoldre els problemes interns palestins i també amb Israel, i ha demanat completar la formació d'un govern d'unitat nacional abans de final de mes.

Actualitzat
A diferència de l'any passat, els actes de record de Yasser Arafat han atret milers de palestins de diferents parts de Cisjordània, així com centenars de convidats, entre ells representants de les diferents faccions palestines, diplomàtics occidentals i diputats àrabs d'Israel. Han arribat en diversos autobusos, tot i el bloqueig ferri imposat per Israel als territoris palestins després de les últimes amenaces d'atemptats. Molts dels palestins assistents s'han desfet en elogis a l'expresident palestí. "Arafat era com un pare per a nosaltres, un autèntic líder. El que el diferencia dels polítics actuals és que ell entenia el poble", ha dit un estudiant universitari.

Amb tot, la multitudinària convocatòria de Ramallah és considerada pels analistes polítics com una mostra de força d'Al-Fatah davant dels islamistes de Hamas i una crida a la unitat nacional.

Abbas ha obert el seu discurs recordant les dinou víctimes civils palestines del bombardeig israelià de Beit Hanun dimecres passat, sobre les quals ha dit que són "màrtirs" de "l'agressió persistent dels israelians contra el poble palestí".

La jornada es recordava en les primeres pàgines de tots els diaris palestins i l'Al- Quds, de Jerusalem, obre la seva edició amb aquest titular: "Com et trobem a faltar, Abu Amar!", nom de guerra del popular rais.

La població palestina continua preguntant-se quines van ser les causes de la mort repentina del líder palestí en un hospital de París l'11 de novembre del 2004, una incògnita que Abbas ha insistit que sigui aclarida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut