Una metgessa de Lleida, a judici per fer transfusions de sang a un testimoni de Jehovà

El denunciant, que ha reconegut que no va signar el document de rebuig a les transfusions, demana 15 mesos de presó pels delictes de coaccions, lesions i contra la integritat moral

RedaccióActualitzat

A Lleida, aquest dilluns ha començat el judici contra l'excap d'urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova per haver fet unes transfusions de sang a un pacient testimoni de Jehovà contra la seva voluntat, segons afirma el denunciant.

El pacient ha declarat que els professionals sanitaris l'haurien obligat a sotmetre's al tractament i no li haurien ofert cap alternativa. Tot i això, ha reconegut que no va signar el document de rebuig a les transfusions.

El judici continuarà aquest dimecres amb la declaració de la metgessa. L'acusació particular demana quinze mesos de presó i dos anys d'inhabilitació pels delictes de coaccions, lesions i contra la integritat moral. La defensa i la Fiscalia demanen l'absolució.

Uns fets de fa prop de vuit anys

Els fets van passar el 2016, quan l'home va arribar a Urgències semiinconscient, amb una anèmia aguda i un xoc hipovolèmic. En comprovar que es tractava d'una hemorràgia digestiva, els metges li van explicar que necessitava una transfusió de sang, però l'home s'hi va negar verbalment, per les seves creences religioses.

Hores més tard li van fer quatre transfusions de sang. Segons la Fiscalia, el pacient no va firmar cap paper de no-acceptació del tractament i li va dir a la doctora que fes el que li digués un familiar que es trobava amb ell. I el familiar va dir-li que fes el que calgués per salvar-li la vida.

L'acusació, però, considera que l'home va mostrar el seu document de voluntats anticipades i que va rebutjar les transfusions en tot moment.

 

ARXIVAT A:
SalutJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut