Endesa ha instal·lat un grup electrogen per arreglar temporalment l'avaria (3cat)

Una fuita deixa 500 habitatges de l'Eixample de Barcelona sense llum ni aigua el dia de Nadal

La fuita ha afectat un centre de transformació d'Endesa a la cruïlla entre els carrers Consell de Cent i Aribau

Redacció/AgènciesActualitzat

Els veïns de 459 habitatges del districte barceloní de l'Eixample han passat el dia de Nadal sense aigua ni electricitat a causa d'una fuita d'aigua que ha inundat un centre de transformació de la companyia Endesa poc abans de les 6 del matí.

El subministrament d'aigua s'ha pogut restablir al llarg de la tarda, mentre que la llum ha trigat més a fer-ho. A la tarda s'han instal·lat grups electrògens perquè els veïns poguessin recuperar la llum fins que s'ha pogut reparar l'avaria i restablir el subministrament habitual, passades les deu de la nit.

Els operaris han treballat tot el dia per resoldre la incidència (3cat/Anna Lasaga)

Com ha avançat Betevé, la fuita que ha afectat el centre de transformació d'Endesa, situat a la cruïlla dels carrers Consell de Cent amb Aribau, ha deixat temporalment inservible la instal·lació i ha provocat que els veïns de la zona s'hagin quedat sense subministraments de llum i aigua.

Operaris d'Aigües de Barcelona i d'Endesa s'han mobilitzat per arreglar l'avaria i retirar l'aigua de la instal·lació elèctrica afectada.


La fuita d'aigua s'ha pogut resoldre al llarg del dia, però els tècnics no han pogut reparar el centre de transformació d'Endesa. Per això la companyia ha decidit instal·lar un generador elèctric mentre durin les tasques de reparació.

La primera previsió era que el subministrament elèctric es pogués recuperar cap a les tres del migdia, i després Endesa ha situat les sis com a hora límit, però les tasques de reparació s'han allargat fins gairebé les onze de la nit.

Un equip de TV3 ha pogut parlar amb alguns dels veïns afectats per la incidència en un dia tan especial amb àpats i celebracions familiars:

Anar al contingut