Troben a les Filipines una balena morta amb 40 quilos de plàstic a l'estómac
Deixalles de plàstic al mar

Una balena morta amb 40 quilos de plàstic a l'estómac a les Filipines

El cetaci tenia un veritable abocador al seu interior: sacs d'arròs, una lona utilitzada per a les plantacions de banana i bosses de la compra

RedaccióActualitzat

Una balena morta de 4,7 metres de llarg amb 40 quilos de plàstic a l'estómac ha aparegut en una platja del municipi de Mabani, al sud-est de les Filipines.

El cetaci, de l'espècie balenó de Cuvier, va aparèixer sense vida el divendres passat i se la va sotmetre a una autòpsia el diumenge.

Entre els 40 quilos de plàstic a l'interior de la balena, s'hi van trobar 16 sacs d'arròs, una lona utilitzada en les plantacions de banana i bosses de supermercat.

El museu especialitzat en la vida animal D'Bone Collector Museum Inc. ha avisat del creixement del nombre de casos en què els animals moren a causa d'ingerir plàstic:

"És desagradable. El govern hauria de prendre la iniciativa contra qui segueix tractant les vies aquàtiques i els oceans com a abocadors."


Es tracta de la quantitat de plàstic més gran trobada en una necròpsia realitzada a una balena a l'Oficina de Pesca i Recursos Aquàtics, de la província de Valle Compostela.

L'autòpsia va ser dirigida per la doctora Elaine Belvis i pel biòleg marí Darrell Blatcheley. Blatcheley porta deu anys examinant balenes i dofins morts, i ha dit que la majoria moren per la brossa plàstica que ingereixen.

El mal que fan aquestes deixalles als animals marins és molt preocupant perquè limiten de forma important els seus moviments. Ingerir aquests materials els dona una sensació de falsa sacietat, la qual cosa redueix el seu consum de menjar i els causa úlceres i perforacions als òrgans digestius.

El juny passat van trobar a Tailàndia una balena amb 80 bosses de plàstic a l'interior.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut