Per cada any que s'avança l'inici en el tabac, el risc de mort s'incrementa un 4%
L'inici precoç en el tabaquisme augmenta el risc de mort

Un pare perd la custòdia compartida dels fills per fumar davant seu

Un jutge de Còrdova diu que el pare mostrava poc interès en la salut dels seus fills

RedaccióActualitzat

Fumar davant els fills de manera continuada és de mal pare. Així ho creu un jutge de Còrdova, que ha retirat la custòdia compartida al pare de dos nens de 10 i 13 anys per haver fumat davant d'ells en espais tancats i de manera continuada.

L'exdona i mare dels nens, va presentar un recurs contra la sentència que els donava la custòdia compartida. Segons el recurs, que ha estat admès, els nens, sense "estar manipulats" per ningú, expliquen preocupats que han de suportar un "ambient carregat de fum" quan estan amb el pare. Amb tot, cap dels dos qüestiona el règim de custòdia compartida dels pares.

La sentència diu que no té lògica que la societat faci lleis i normes per protegir els ciutadans de totes les edats en llocs públics i en canvi no es protegeixi els menors a casa seva. Segons el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, l'interès dels menors és sempre preferent.

Notícia relacionada: Salut Pública vol prohibir fumar al cotxe per reduir el consum de tabac

El jutge ponent del tribunal, Pedro Roque, diu que el pare tenia "poc interès a preservar els seus fills del risc objectiu que suposa estar en un ambient carregat de fum". A més, "posava en situació de perill la salut dels menors de manera totalment irresponsable i sense mirar res més que no fos la seva addicció".

Amb aquest recurs, el pare passarà a tenir els fills en caps de setmana alterns i dos dies entre setmana.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut