Salut Pública vol prohibir fumar al cotxe per reduir el consum de tabac

El Departament de Salut treballa en accions que puguin complementar les lleis antitabac

RedaccióActualitzat

L'Agència de Salut Pública de Catalunya vol continuar reduint la taxa de tabaquisme, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, explica, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, que vol buscar consensos per prohibir fumar a dins dels vehicles privats, sobretot quan s'hi porten nens. Això ja ho fa, per exemple, el Regne Unit, on, des de l'octubre del 2015, està prohibit fumar al cotxe amb un menor a l'interior.

 

 

Guix creu que, de la mateixa manera que està prohibit menjar o beure al volant, encendre i fumar un cigarret en un cotxe comporta encara més risc d'accident, però, a més, afecta la salut dels acompanyants. L'objectiu de la prohibició seria doble: lluitar contra el tabaquisme i evitar accidents de trànsit. Caldrà buscar consensos per aplicar mesures com aquesta, però Guix ha dit que Catalunya té competències per regular aquest tipus d'accions.

Pel secretari de Salut Pública, les lleis antitabac, que ja tenen uns deu anys de vida, van suposar una "ruptura" per regular el consum de tabac als llocs públics, però van deixar "certa permissivitat" als espais privats.

Per això, en un futur, es vol treballar en l'àmbit privat per rebaixar més el consum de tabac, sense oblidar que encara es pot reduir més als espais públics a l'aire lliure. Per exemple, als voltants dels edificis, on ja està prohibit fumar, o a les instal·lacions esportives a l'aire lliure, on està permès fumar.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut