Imatge del foc de Gratallops (@bomberscat)
Imatge del foc de Gratallops (@bomberscat)
Tarragona

Un incendi a Gratallops, ja sota control, crema unes 25 hectàrees

Els bombers continuen treballant per acabar d'extingir el foc

RedaccióActualitzat

Els bombers continuen treballant per acabar d'extingir l'incendi de Gratallops. A quarts de deu del vespre d'aquest dimarts, els bombers van aconseguir tenir-lo sota control, dues hores després d'haver-lo estabilitzat. El foc ha cremat 24,4 hectàrees forestals i una hectàrea de vinya que pertanyen al terme municipal de Falset. 31 dotacions terrestres i vuit mitjans aeris es van desplaçar sobre el terreny per apagar l'incendi.

En aquest moment, una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en el foc entre Gratallops i Falset. Durant la nit, els efectius han estat revisant tota la superfície afectada i el perímetre i han remullat tots els punts calents per evitar revifades.

Les tempestes i els forts vents han dificultat les tasques de control del foc, que ha afectat una zona forestal situada al costat de la carretera T-710. No ha calgut, però, fer cap desallotjament.

Més incendis

Tot i això, Protecció Civil va posar en prealerta el pla INFOCAT per estar en contacte amb els possibles municipis afectats. La caiguda de llamps també ha estat la possible causa dels tres incendis de vegetació menor que es van declarar també aquest dimarts a la tarda a Mont-ral i Aiguamúrcia, a l'Alt Camp, i a Porrera, al Priorat. Els focs de Porrera i el de Mont-ral continuen actius, però tots dos estan a punt de ser extingits.

Paral·lelament, diverses dotacions dels Bombers han treballat en altres incendis, de menor importància, que s'han produït simultàniament a causa dels llamps caiguts a la zona, i que evolucionen favorablement.

Anar al contingut