Imatge d'arxiu d'un grup de grafiters al metro
Imatge d'arxiu d'un grup de grafiters al metro
Barcelona

Un grup de grafiters agredeixen una embarassada i dos passatgers més al metro

RedaccióActualitzat

TMB denunciarà l'agressió que han patit tres passatgers aquest diumenge a la matinada a la L4 del metro.

Un grup de 34 grafiters han accionat el fre d'emergència d'un dels vagons, que en aquell moment, estava aturat a l'estació de Maragall, per fer-hi pintades.

Alguns dels passatgers han mostrat el seu rebuig i han estat increpats i agredits, entre ells una dona embarassada i dues persones més, que també presentaran denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.

A una de les víctimes l'han ruixat amb pintura d'esprai a la cara i les altres dues han estat sacsejades i colpejades.

 

Notícia relacionada: Detenen 5 grafiters per pintar al metro i causar danys valorats en 10.000 euros

 

Els fets han passat cap a les 4 de la matinada. A causa de la quantitat de grafitis que s'han fet, s'ha hagut de retirar el comboi de la circulació.

Els Mossos d'Esquadra han identificat un dels autors després que agents de seguretat l'haguessin retingut. Quan TMB i alguns dels passatgers presentin denúncia sobre l'agressió dels graffiters al metro de Barcelona, la policia obrirà una investigació per aclarir els fets.

Segons Transports Metropolitans, es tracta d'un fenomen que va a l'alça i que preocupa, especialment, per l'agressivitat dels seus autors.

 

Notícia relacionada: TMB demana endurir les penes per als grafiters del metro

 

Aitor Garcia, president del Comitè d'empresa de TMB:

"De reunions n'hem fet moltes però no trobem punt d'inflexió. Sempre un esglaó. S'haurien de posar els mateixos mitjans que tenim al carrer, al metro i això és el que reclamem des de fa mesos".

En els últims mesos s'han repetit accions violentes. Grups organitzats que accedeixen pels túnels amb un coneixement detallat de les instal·lacions i que, a vegades, arrisquen la vida actuant amb el metro en funcionament. Unes accions que fan anar de corcoll els vigilants de seguretat. Es calcula que habitualment actuen un miler de grafiters. Només l'any passat van pintar cinc-cents vagons.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut