Un dron causa el tancament de l'espai aeri de l'aeroport de Frankfurt
Un dron causa el tancament de l'espai aeri de l'aeroport de Frankfurt

Un dron obliga a tancar mitja hora l'espai aeri de l'aeroport de Frankfurt

La presència del dron ha provocat retards que s'han anat arrossegant durant el dia

RedaccióActualitzat

L'aeroport de Frankfurt ha hagut de tancar durant mitja hora aquest divendres totes les operacions d'enlairament i aterratge d'avions per la presència d'un dron volant.

La normalitat no s'ha recuperat fins que la policia ha garantit que era segur restablir la circulació aèria habitual, a tres quarts de sis de la tarda.

Tot i haver estat un curt període de temps, la interrupció ha causat retards en totes les operacions de l'aeroport.

Al seu compte de Twitter, l'aeroport de Frankfurt ha explicat que tot s'ha solucionat i que "s'ha evitat el caos":
 

"S'han observat dos drons a la zona sud de l'aeroport. Com sempre, la seguretat és el primer! Les operacions de vol s'han aturat immediatament fins que l'actuació no  va aclarir per la policia. No s'han produït enlairament ni aterratges durant 30 minuts. Les operacions tornen a la normalitat. Sense caos!"


L'aeroport de Frankfurt és un dels principals a Alemanya i un dels més importants per vols d'escala. L'any 2017 hi van passar 64 milions de passatgers.

 

Més casos de drons als aeroports
 

No és el primer cop que un dron obliga a tancar l'espai aeri. El cas més important va ser el de l'aeroport londinenc de Gatwick, que va afectar més de 10.000 persones i en què dues persones van ser detingudes.

 

Els retards s'han anat arrossegant durant tot el dia (Reuters)
 

Recentment, l'aerolínia Easyjet ha explicat que l'incident a Gatwick els va causar unes pèrdues de 15 milions de lliures.
 

Al nostre país també hem tingut un episodi similar. Un dron també va forçar el tancament de l'aeroport Reus, però per aquell dia no estava previst cap vol comercial.

ARXIVAT A:
AlemanyaAeroports
Anar al contingut