Trump anuncia un acord per aixecar temporalment el tancament del govern federal
Trump anuncia un acord per aixecar temporalment el tancament del govern federal
Washington

Trump anuncia un acord per aixecar temporalment el tancament del govern federal

El president dels Estats Units accepta reobrir tres setmanes l'administració sense tenir assegurat el pressupost pel mur amb Mèxic

RedaccióActualitzat

Donald Trump cedeix. Després de 35 dies de tancament parcial del govern federal, ha anunciat un aixecament temporal de tres setmanes del conegut com a "shutdown" sense tenir assegurat el mur amb Mèxic. Si, durant aquest temps, el Congrés no arriba a un acord per construir-lo, el president podria declarar l'emergència nacional.

El president dels Estats Units ha anunciat que firmarà un decret per reobrir el govern fins al 15 de febrer. Trump assegura que ha arribat a un acord provisional amb els demòcrates.

En aquest temps, el Partit Republicà haurà de presentar una proposta que donaria resposta a l'exigència de reforçar la seguretat a la frontera amb Mèxic.

Fins ara, el president es negava a reobrir el govern si els nous pressupostos no incloïen el seu mur. Victòria, doncs, per als demòcrates, que li han aguantat el pols. El triomf, però, es temporal perquè veurem què passa d'aquí a tres setmanes.

 

Notícia relacionada: José Andrés alimenta funcionaris dels EUA que fa un mes que no cobren

 

Trump cedeix quan la situació ja era insostenible a molts nivells. Per als prop d'un milió de funcionaris, que no cobraven res i molts ja estaven al límit. I per a l'administració, que no parava d'acumular problemes per culpa del tancament. Aquest divendres, per exemple, hi ha hagut retards a diversos aeroports per falta de controladors aeris. I, finalment, per al mateix Trump. La seva obsessió amb el mur li estava sortint molt cara políticament i la seva popularitat ha caigut un 10% des que va començar el "shutdown".

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut