París

Trobat a França un pis presumptament vinculat a l'aparell logístic d'ETA

La policia francesa ha trobat un pis al departament del Loira, al centre-est de França, presumptament vinculat a l'aparell logístic d'ETA. A l'interior de la vivenda, els agents hi han trobat material de laboratori per a la fabricació d'explosius. Testimonis recollits pel cos policial vinculen dos homes i una dona, tots presumptes membres de l'organització, amb l'habitatge. La troballa és fruit de la declaració de l'amo de la vivenda, que ha denunciat l'impagament del pis, llogat fins al 31 de juliol passat.

Actualitzat

Les primeres hipòtesis relacionen el pis amb el cap de l'aparell logístic d'ETA, Juan Cruz Maiza Artola, detingut el 26 de juliol passat. En aquesta operació també van ser arrestats la mà dreta de Maiza Artola, la jove Galder Bihotz Cornago, i Iker Iparragirre Galarraga.

Es tracta de la segona troballa d'aquestes característiques en només onze dies. El passat 13 d'agost també la policia francesa va trobar dins un aparcament de Biarritz un espai on ETA hi havia guardat material explosiu. En aquest cas els llogaters també havien abonat l'import fins al 31 de juliol i l'amo havia decidit entrar-hi en veure que no donaven senyals de vida.

Anar al contingut