Bali

Set grans ciutats dels cinc continents, una hora al dia sense llum

Estalviar energia i actuar contra l'escalfament global. Aquests són els objectius d'una mesura pionera, posada en marxa pel Fons Mundial per la Natura (WWF). Chicago, als Estats Units; Melbourne i Sydney, a Austràlia; Manila, a Filipines; la ciutat israeliana de Tel Aviv; Copenhaguen, a Dinamanca; i Toronto, al Canadà, proposaran als seus ciutadans apagar els llums una hora al dia. A aquestes ciutats s'hi podrien sumar moltes altres. La campanya, batejada com "Hora de la Terra", ha estat presentada a Bali, el centre de la lluita contra el canvi climàtic, aquests dies.

Actualitzat
No és la primera vegada que es fa una iniciativa similar. Ja és va assajar amb èxit, al mes de març, a Sydney. Més de dos milions de persones van apagar el llum en contra del canvi climàtic. Les dades són molt significatives. En 60 minuts, Sidney va aconseguir reduir un 10% el consum d'energia.

El director general de WWF, James Leape, va agrair als ajuntaments d'aquestes ciutats la seva participació, fet que demostra un elevat grau de conscienciació. Comerços, edificis públics i també domicilis privats "apagaran els llums" per lluitar contra "el repte més significatiu al qual s'enfronta avui el planeta".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut