Ciclisme

Rui Costa guanya en l'ascens a Super-Besse encara que Hushovd manté el lideratge del Tour

Rui Costa s'ha imposat en la vuitena etapa del Tour de França després de resistir el dur ascens a Super-Besse en un atractiu final. El ciclista portuguès del Movistar, que havia neutralitzat l'escapada del dia, ha resistit els darrers quilòmetres mantenint a distància els atacs del grup de favorits i ha creuat la línia de meta en solitari. Al seu darrere, cap dels aspirants de la general ha pogut escapar-se i això ha permès a Thor Hushovd aguantar les hostilitats de Cadel Evans i conservar el lideratge provisional de la ronda francesa.

Actualitzat
El primer tastet de muntanya al Tour ha brindat un emocionant final d'etapa que promet unes lluites interessants si es comença a pensar en l'arribada imminent dels Pirineus. El curt però dur ascens a Super-Besse després de 189 quilòmetres de recorregut ha animat la vuitena jornada encara que, a efectes pràctics, poques alteracions ha provocat en la general, ja que Thor Hushovd ha resistit al costat dels escaladors i manté el segon de marge sobre Cadel Evans en la general.

L'etapa ha estat tranquil·la, marcada per una matinera i nombrosa escapada en què només han resistit Rui Costa, Van Garderen, Riblon i Gautier i només alterada quan, a 25 quilòmetres pel final, Tiralongo, Vinokurov i Joan Antoni Flecha han saltat del gran grup a la recerca d'un cop d'efecte. El kazakh, amb el seu habitual esperit indomable, ha anat remuntant, deixant enrere els rivals, fins a acostar-se perillosament a un Rui Costa que, veient l'atac del líder de l'Astana, havia deixat enrere els seus companys d'escapada. 

El portuguès, doncs, enfilava l'últim ascens amb un estret marge de 30 segons respecte a Vinokurov, mentre el gran grup retallava distàncies a un ritme infernal. A falta de dos quilòmetres per la meta, Contador i Evans han intentat esgarrapar algun segon als rivals directes, però Schleck i la resta de favorits han aguantat les envestides. Els atacs, però, els han servit per atrapar Vinokurov i els pocs escapats que quedaven, però no pas per evitar que Rui Costa creués la meta en solitari.

En els darrers metres, Gilbert, Evans i Samuel Sánchez han aprofitat la indecisió de Contador i Schleck per ser els següents que creuaven la meta tot i que sense obrir forat amb la resta. Això li ha permès a Thor Husovd entrar al costat dels favorits i, alhora, conservar el segon d'avantatge respecte a Evans que li permet posseir el mallot groc.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut