Un avió a l'aeroport de Heathrow, a Londres, amb la pista gelada
L'aeroport de Heathrow va cancel·lar uns 50 vols aquest diumenge (Reuters)

Retards i cancel·lacions en els vols de Londres pel temporal de neu al Regne Unit

L'aeroport de Stansted ha estat tot la nit amb la pista tancada i el gel i la boira afecten aquest dilluns el trànsit aeri a Heathrow i a Gatwick

RedaccióActualitzat

La boira i les glaçades continuen provocant problemes als aeroports londinencs pel temporal de neu i fred que aquest diumenge que fins i tot va obligar a tancar algunes pistes durant unes hores. De fet, la pista del de Stansted no s'ha reobert fins aquest dilluns al matí. En tot cas, els retards i les cancel·lacions de vols continuen.

Des dels aeroports principals de Londres recomanen els passatgers amb vols programats que es posin en contacte amb les companyies aèries per saber-ne l'estat, com l'aeroport de Stansted en aquest tuit:

L'aeroport de Gatwick, situat al nord de la ciutat, va tancar el diumenge durant dues hores i avui encara hi havia retards. Per això, fan la mateixa recomanació: revisar l'estat del vol a través de la companyia aèria.

En aquest altre tuit es pot veure l'estat que presentaven les pistes aquest diumenge després que hagin passat els equips per netejar la neu:

També aconsellen planificar més temps per desplaçar-se fins a l'aeroport en previsió que la neu afecti les carreteres o el transport en tren. 

Alguns passatgers es queixaven diumenge que havien passat més de quatre hores sense poder sortir de l'avió i que encara no tenen hora de sortida prevista:

Pel que fa a l'aeroport de Heathrow, aquest diumenge es van cancel·lar una cinquantena de vols i encara hi ha algunes afectacions aquest dilluns.

British Airways, la companyia aèria amb més presència a aquest aeroport, ha demanat disculpes als seus clients i assegura que està reemborsant o canviant la reserva a qualsevol persona afectada per vols cancel·lats.

Als problemes provocats per la neu als aeroports londinencs s'afegeix que França i Alemanya tenen reduïda la capacitat del seu espai aeri perquè estan fent proves dels nous sistemes:

ARXIVAT A:
El tempsRegne Unit
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut