Les agències de Salut dels Estats Units recomanen aturar "per precaució" la vacunació amb Jannsen (Reuters / Dado Ruvic)

Recomanen aturar Janssen als EUA per 6 casos de trombosi en 7 milions de vacunats

Les agències federals de salut i de control de malalties adopten la mesura per "precaució" mentre investiguen els casos "extremadament rars"

RedaccióActualitzat

L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA per la sigla en anglès) ha recomanat aquest dimarts "una pausa en l'ús de la vacuna" Janssen, de l'empresa Johnson & Johnson, després de detectar sis casos "estranys i greus" de trombosi entre les persones vacunades.

La recomanació s'ha fet "per precaució", conjuntament amb el Centre de Prevenció i Control de Malalties (CDC), tot i que les dues agències admeten que els casos semblen "extremadament rars", perquè s'han detectat entre més de 6,8 milions de dosis administrades fins al 12 d'abril.

Explica, a més, que aquests trombes necessiten un tractament diferent de l'habitual.  

 

 

Els sis trombes detectats són en dones d'entre 18 i 48 anys, una de les quals ha mort i una altra es troba en estat crític.

En un fil de Twitter, l'FDA afegeix que investiga els casos, i que aquest dimecres reunirà el comitè assessor en matèria d'immunització per analitzar la situació i avaluar fins a quin punt aquests casos són significatius.

Es dona la circumstància que les agències nord-americanes han fet pública aquesta recomanació el dia abans que arribin a Espanya les primeres dosis de la vacuna Janssen, que fins ara és l'única que necessita una sola dosi per immunitzar.

Aquesta no és la primera vacuna que es relaciona amb alguns casos de trombosi, que ja havien causat dubtes sobre l'AstraZeneca.

Els estudis realitzats fins ara, però, han conclòs que els beneficis de la vacunació superen de llarg el risc de tenir un trombe, una patologia més probable entre les persones contagiades de Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut