Puigdemont diu que "persones del PSOE" li han ofert l'indult a canvi de passar per la presó

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ho desmenteix "rotundament": "És absolutament fals"

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont assegura que, des que és a Bèlgica, ha rebut "més d'una vegada" visites de "persones del PSOE" per proposar-li que s'entregui a Espanya i entri a la presó, i a canvi li concedirien un indult.

En una entrevista a RAC1, la primera que concedeix en més d'un any, l'expresident de la Generalitat ha detallat que mai l'han anat a trobar a Waterloo, a la Casa de la República, sinó sempre al Parlament Europeu.

Les visites han estat "abans dels indults, durant els indults i després dels indults" i la proposta "sempre és la mateixa".


"Retornar a la via política"

Puigdemont ha afegit: "Sempre els dono en privat la resposta que dic en públic: no és la meva situació la que arreglarà el conflicte."

"No cal que em vingueu a presentar solucions felices --que m'entregui, que em fareu un indult i que em tractareu bé--, no busco això. Això no arregla res."

"La millor solució feliç és un acord sobre aquest conflicte", ha reblat.

Carles Puigdemont aquest dimecres a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les (ACN / Nazaret Romero)

Un acord que passa per l'amnistia, necessària, diu, per tornar a situar el conflicte en la via política, "que és on els ciutadans l'havien posat amb els seus vots", i de la qual el van treure "el rei d'Espanya i l'Estat profund", que van optar per "la via de la justícia i de la repressió política i policial".

"Tornar a canviar de via no es podrà fer amb indults ni amb reformes legislatives, es fa amb una cosa que es diu 'amnistia'."

Ara mateix, però, Puigdemont no veu factible que l'Estat segui a parlar de res ni que estigui disposat a concedir cap amnistia. En aquest sentit, lamenta: "L'Estat no té incentius per seure a negociar, perquè des de l'independentisme ens hem encarregat de treure-li els incentius."

Sobre la seva situació personal, Puigdemont admet: "Si hagués acceptat això, segurament ara estaria al carrer, i seria a Girona", però deixa clar: "No he anat a l'exili a fer això."

Raquel Sánchez respon que és "mentida"

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, la socialista Raquel Sánchez, ha desmentit "rotundament" que membres del PSOE hagin visitat Puigdemont i que li hagin ofert "solucions felices".

"És fals, absolutament fals."

Sánchez ha advertit sobre "l'absoluta falta de credibilitat de Puigdemont des de fa molt de temps". En aquest sentit, ha afegit: "Sorprèn l'alineació del senyor Puigdemont i el PP en aquesta estratègia de generar mentides i falsedats."

En aquesta línia, Sánchez ha recordat que va ser sota un govern en mans del PP que es va convocar un referèndum "il·legal" i que Puigdemont va marxar a Bèlgica.

La ministra ha sostingut: "A diferència d'aleshores, ara la llei es compleix, la Constitució es compleix i els que estan obligats a respondre davant de la Justícia responen."

Ho ha dit en al·lusió a la confirmació del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) d'aixecar la immunitat a Puigdemont, cosa que obre la porta que el jutge Pablo Llarena emeti noves euroordres.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut