Navalni ha enviat un vídeo des del lloc on la policia el tenia retingut denunciant la justícia russa
Navalni ha enviat un vídeo des del lloc on la policia el tenia retingut denunciant la justícia russa

Navalni, empresonat durant 30 dies, demana als russos que protestin al carrer

L'opositor rus Aleksei Navalni denuncia una "paròdia de justícia" i una "il·legalitat total" en la seva compareixença al tribunal

RedaccióActualitzat

El líder opositor rus Aleksei Navalni passarà un mes a la presó. La justícia russa ha decretat aquesta tarda 30 dies de presó preventiva, tal com demanava la fiscalia, després que aquest diumenge fos detingut en trepitjar territori rus procedent de Berlín.

Navalni va marxar d'Alemanya, on es recuperava de l'enverinament, i la justícia russa considera que ha trencat el règim de llibertat condicional.

 

L'opositor rus ha denunciat una "paròdia de justícia" i una "il·legalitat total" en la seva compareixença al tribunal, on ha anat directe des del calabós i sense poder veure el seu advocat.
 

A través dels seus col·laboradors, Navalni ha penjat un vídeo a les xarxes on denunciava que estava retingut en unes dependències policials als afores de Moscou.

 

El líder opositor rus Aleksei Navalni ha fet una crida als russos perquè es manifestin contra el poder prenent els carrers.

 

Diversos governs occidentals, com Alemanya, els Estats Units i el Regne Unit, i fins i tot les Nacions Unides, s'han afanyat a reclamar l'alliberament immediat de Navalni. També des de la Unió Europea, on el portaveu d'Afers Exteriors, Peter Stano, ha fet servir un to dur contra el Kremlin. Les autoritats russes ho atribueixen a la voluntat de desviar l'atenció sobre els seus problemes interns.

ARXIVAT A:
RússiaVladímir Putin
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut