Ha mort just el mateix dia que el seu fill Dodi Al-Fayed, que va perdre la vida fa 26 anys (Reuters)

Mor Mohamed Al-Fayed, magnat i antic propietari de Harrods i l'Hotel Ritz de París

La seva mort ha arribat exactament vint-i-sis anys després que la del seu fill, Dodi Al-Fayed, que va perdre la vida al costat de Lady Di en un accident de cotxe

Mohamed Al-Fayed, antic propietari de Harrods, de l'Hotel Ritz de París o del Fulham, equip de futbol de la Premier League, ha mort aquest dijous a 94 anys.

La seva mort ha arribat exactament 26 anys després que la del seu fill, Dodi Al-Fayed, que va morir al costat de la Lady Di, princesa de Gal·les, en un accident de cotxe a París.


Tolerat però no acceptat al Regne Unit

Nascut a Egipte, va construir un imperi empresarial a l'Orient Mitjà venent begudes gasoses i màquines de cosir. Posteriorment, a la dècada dels setanta, es va traslladar al Regne Unit.

Va ser l'any 1985 quan va comprar, per poc més de 600 milions de lliures, els grans magatzems de Harrods. Vint-i-cinc anys després els va acabar venent a la família reial de Qatar per 1.500 milions, gairebé tres vegades més del preu que va pagar per la seva compra.

Una de les seves principals lluites va ser descobrir les circumstàncies de la mort del seu fill, que era parella de Lady Di. Buscava unes respostes que no van arribar i que van acabar trencant la seva relació amb la Família Reial britànica.

Mohamed Al-Fayed va arribar a acusar el príncep Felip, el marit de la reina, d'ordenar als serveis de seguretat britànics que la matessin per evitar que es casés amb un musulmà i tingués un nen seu.

A més, també es va enfrontar amb el govern britànic per la seva negativa a concedir-li la ciutadania del país, que va ser seva casa seva durant dècades. De fet, en alguna ocasió va amenaçar amb traslladar-se a França, on era propietari de l'Hotel Ritz de París. I és que ell se sentia tolerat al Regne Unit, però no pas acceptat.

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut