Dominique Lapierre en una presentació d'un llibre el 2010
Dominique Lapierre en una presentació d'un llibre el 2010 (Europa Press/Eduardo Parra)

Mor l'escriptor francès Dominique Lapierre, autor de best-sellers internacionals

La seva obra "La ciudad de la alegría" va inspirar la pel·lícula del mateix nom, estrenada el 1992

RedaccióActualitzat

L'escriptor Dominique Lapierre ha mort als 91 anys, segons confirma la seva editorial a Itàlia, Mondadori. La mort li ha arribat després de prop de 10 anys de pèrdua progressiva de la parla i la capacitat d'escriure a causa d'una caiguda que va tenir el 2012.

Nascut a La Rochelle, a França, el 1931, Lapierre va exercir de periodista en diversos diaris i revistes. Entre el 1954 i el 1967 va treballar a Paris Match, on va fer de corresponsal a Moscou i l'Índia.

Les seves obres estaven centrades sovint en fets reals de la història contemporània.

Un dels seus llibres més coneguts és "La ciudad de l'alegría", relacionat amb la seva experiència a l'Índia. Explica la història dels habitants d'un barri de barraques de Calcuta i es va adaptar al cinema el 1992.

Lapierre va passar dos anys investigant per escriure aquest llibre i va fundar amb la seva dona una associació d'ajuda a Calcuta, amb el suport de la mare Teresa de Calcuta. L'autor va destinar part dels drets d'autor dels seus llibres a aquesta fundació.

Dominique Lapierre va ser reconegut a l'Índia per la seva tasca filantròpica
Dominique Lapierre va ser reconegut a l'Índia per la seva tasca filantròpica (Viquimèdia Commons/GODL-India)

Col·laboració d'èxit amb Larry Collins

Molts dels seus treballs els va fer en col·laboració amb el nord-americà Larry Collins. Es van conèixer a Guatemala, on havia anat a cobrir la revolució.

El primer llibre que van publicar junts va ser "Arde París", tot un èxit, que va anar seguit d'altres com "Oh Jerusalén", "Esta noche la libertad" o "El quinto jinete".

Collins va morir el 2005 a França.

Dominique Lapierre en una presentació d'un llibre el 2010
Fins gairebé els 80 anys, Lapierre encara escrivia, però una caiguda el 2012 li va afectar la capacitat d'escriure (Europa Press/Eduardo Parra)

En català, té publicats "Crema Nova York?" i "Era mitjanit a Bhopal".

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut