Mor la cantant i actriu Jane Birkin als 76 anys

Tot i que ja feia molt poques actuacions, tenia uns concerts programats que va cancel·lar el mes passat per motius de salut

RedaccióActualitzat

L'actriu i cantant Jane Birkin ha mort als 76 anys a París. Segons informa el diari Le Parisien, l'han trobada sense vida a casa seva, a París.

Feia temps que estava allunyada dels escenaris, tot i que havia fet alguna actuació puntual després de tenir un accident vascular cerebral l'any 2021.

El mes passat, la cantant va cancel·lar uns concerts programats per raons de salut. "Sempre he estat una gran optimista i m'adono que encara necessito una mica de temps per poder tornar a l'escenari i amb tu", va escriure al comunicat on anunciava les cancel·lacions.

Britànica de naixement, va viure a França des de finals de la dècada del 1960. Va deixar empremta tant en la cançó francesa com en el cinema, va rebre reconeixements com l'Orde de l'Imperi Britànic i, a França, la màxima distinció de les arts i les lletres.

L'artista, nascuda a Londres, va ser una icona dels anys seixanta (Europa Press)

A la primera part dels anys seixanta es va introduir en l'ambient pop de Londres i va debutar en el cinema amb només 17 anys. Una escena seva a la pel·lícula "Blow up" on apareixia despullada va provocar un enorme escàndol a l'època.

A França, va ser parella de Serge Gainsbourg, amb qui va interpretar el seu famós "Je t'aime... moi non plus", un èxit internacional que es va prohibir en alguns països, per l'erotisme que desprenia.


A la dècada dels setanta va intervenir amb notable èxit en comèdies de Claude Zidi i Michel Audiard. Després d'aparèixer en diversos anuncis publicitaris, a finals de la dècada del 1980 va actuar en una sèrie de concerts a París interpretant el repertori que Gainsbourg havia escrit per a ella.

El 2016 va protagonitzar la cinta "La femme et le TGV", candidata a l'Oscar al millor curtmetratge d'aquell any.

La seva filla Charlotte Gainsbourg, també actriu i cantant, l'havia acompanyat dalt d'alguns escenaris, els últims anys. Ella va dirigir el documental "Jane por Charlotte", on entrevistava la seva mare, defensora eterna de la llibertat i la desinhibició, parlant amb naturalitat de fer-se gran i mostrar el cos nu.

Birkin va actuar l'any passat a Barcelona, al Festival Grec, on va interpretar cançons escrites per ella, com "Cigarettes", que parla de la mort de la seva filla Kate, que va tenir amb el compositor John Barry. Va presentar el seu últim disc, "Oh! Pardon tu dormais", després d'un silenci de dotze anys, un treball que també incloïa, per primera vegada, algunes cançons en anglès, com "Ghosts" o "Catch me if you can..."

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut